HABERLER
16-04-2024 15:16

İSMETPAŞA ORTAOKULU DARICI’DA YÜKSELİYOR

 

Düzce’nin tarihi geçmişe sahip ilk eğitim kurumlarından İsmetpaşa Ortaokulu’nun yeni binası Darıcı Mahallesi’nde yükseliyor. İnşaat çalışmaları hızla devam eden okul, mimari görünüm itibariyle 1999 depremlerinde yıkılan Düzce Lisesi’ni andıracak.

Düzce kent merkezinde sıkışıp kalan ve ikili eğitimin devam ettiği okullardan biri daha yeni binasına kavuşmak için gün sayıyor. Düzce Belediyesi öncülüğünde, Başkan Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ve hayırseverlerin desteği ile yapımı tamamlanan Azmimilli İlkokulu ve Kasım Aktaş Ortaokulu’nda eğitim-öğretim başlarken, İsmetpaşa İlkokulu’nun inşası ise devam ediyor.

Düzce Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılması sonrası, Başkan Özlü’nün destekleri ile inşaatı başlayan okulun birinci katının kolon ve tabliyeleri tamamlandı. Hızla ilerleyen inşaatın ikinci katında devam eden kolon ve tabliye çalışmalarının ise ay sonunda tamamlanması öngörülüyor.

3 katlı olarak projelendirilen ve her katında 2 bin metrekare inşaat alanı bulunan 24 derslikli okulun bahçesinde kapalı spor salonu da yer alacak. Proje kapsamında tüm betonarme kısımların Haziran ayı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

DÜZCE LİSESİ’Nİ DE YAŞATACAK

Şerefiye Mahallesi’ndeki binasında eğitim-öğretime devam eden Düzce’nin ilk eğitim kurumlarından biri olarak tarihi geçmişe sahip İsmetpaşa Ortaokulu, Darıcı Mahallesi’ndeki yeni binasında daha iyi şartlarda eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürecek. 1999 depremlerinde yıkılan eski Düzce Lisesi mimarisinin uygulanacağı yeni okul binasının tamamlanması ile birlikte Düzce’de ikili eğitim-öğretim sona erecek.