HABERLER
02-11-2016 23:59

EFTENİ OTEL SOSYAL TESİSE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

EFTENİ OTEL SOSYAL TESİSE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Efteni otelinin sosyal ve turizm tesisine dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Düzce belediyesi bunun için fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Kurugöl ve Samandere Tabiat Anıtlarının Düzce Belediyesi’ne devredilerek sosyal tesise dönüştürülmesinin ardından yıllardır atıl durumda kalan ve harabeye dönüşen Efteni otel için de benzer çalışma yapılıyor. Düzce belediyesi tarafından Efteni otelinin sosyal ve turizm tesisine dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Düzce belediyesi bunun için fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Düzce İli Hacıyakup köyü sınırları içinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan Efteni otelin sosyal tesise dönüştürülmesi için girişimler yapılıyor. Düzce belediyesi yaklaşık 15 dönüm alan üzerinde kurulu bulanan ana tesis ile bu tesisin güney kısmında yer alan ve yaklaşık 3 dönüm alandaki sıcaksu menba ve bahçe tesislerinin işletilmesine yönelik çalışmalar başlattı. Sosyal ve turizm amaçlı olarak kullanılması planlanan tesisler için fizibilite ve ardından proje çalışmaları yapılıyor. Yıllardır atıl kalmasından dolayı harabeye dönüşün tesislerin Kurugöl ve Samandere Tabiat Anıtlarında yapılan düzenlemeye benzer şekilde iç ve dış turizme hizmet edecek şekilde dizayn edileceği belirtildi.