HABERLER
03-11-2016 23:59

KIZILAY GURUR KAYNAĞIMIZDIR

KIZILAY GURUR KAYNAĞIMIZDIR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kızılay’ın Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Keleş, ‘Yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde Türk Kızılayı; milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmaktadır’ dedi.

Başkan Mehmet Keleş, Kızılay Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi “ İnsana en büyük değeri veren medeniyet birikimimizin bir gereği olarak zorda kalana yardım etmeyi görev kabul eden Türk Kızılayı, halkımızdan aldığı güç ve destekle,  gerek yurt içinde gerek yurt dışında meydana gelen her felaketin ardından tüm insanların yardımına ilk olarak koşan kuruluşumuzdur.   Türk Kızılayı din, dil, soy ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biridir. Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılay’ı, Türk Milletinin “insan odaklı medeniyet anlayışının” somutlaşmış halidir. Yardım faaliyetleri ve yüksek insani değerlerle kuşanmış çalışanları ile Türk Kızılayı, dünyanın en ücra noktalarında milletimizin insan sevgisine yaraşır hizmetler gerçekleştirmekte ve yaptığı bu anlamlı vazife ile milletimizin gurur vesilesi olmaktadır. Bu duygularla, insanlık adına büyük görevler üstlenen ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Kızılay çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Türk Kızılay Haftası’nı kutlar, bu faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”