HABERLER
07-11-2016 23:59

“KUSURSUZ KAFE” YAPILMASI İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

“KUSURSUZ KAFE” YAPILMASI İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

Düzce Belediyesi,DÜSED ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında Düzce’deki engelliler için yeni bir sosyal alan niteliği taşıyan “Kusursuz Kafe”nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Düzce Belediyesi, DÜSED ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında Düzce’deki engelliler için yeni bir sosyal alan niteliği taşıyan “Kusursuz Kafe”nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye Beyazay Derneği’nin de katkılarıyla “Kusursuz Kafe”nin yapımı ve içeriğine ilişkin ön hazırlıklar tamamlandı. Düzce Belediyesi adına Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile yapılan sözleşme imza törenine katıldı. Tarafların sözleşme imzalaması ile birlikte faaliyete giren proje ile Düzce’de yaşayan ve özel eğitim kurumlarından eğitim alan bin 700’ü aşkın engelli gencin özgüven ve sosyalleşme süreçlerini tamamlamalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan projede bedensel ve zihinsel engelli 45 gencin alacaklar eğitim ile sonraki hayatlarına da yardımcı olmak amaçlandı.

İlk etapta 45 engelli gençle uygulanacak model ile onların da toplumun bir parçası olduğunu, gerekli eğitim verildiği takdirde engelli bireylerin de hayatı bir ucundan tutabileceklerini kamuoyuna göstermek, kafe ile ortaklaşa yaşadığımız bu hayatta bir birey olarak yer edinmeleri için kendi kendilerine yetebilecek bir hayat sürecek şekilde yaşamalarını sağlamak, açılacak olan kafe ile sürekli iletişim ve etkileşim içinde olacak engelli ve engelsiz gençler arasında sosyal bağlar kurulmasını ve böylece toplumsal farkındalığın arttırılmasını sağlamak projenin öncelikli hedefi belirlendi.

Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği, Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan “Kusursuz Kafe” Projesi 1 Kasım tarihi itibari ile faaliyetine başladı. Avrupa Birliği destekli projeye Düzce Belediyesi eş finansman olacak ve proje bitiminde kafenin işletilmesi, yürütülmesi ve çalıştırılmasını sağlayacak.