HABERLER
09-11-2016 23:59

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ İÇİN GÖRÜŞ

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ İÇİN GÖRÜŞ

İlimizin böyle bir “Şehirlerarası Otobüs Terminaline” uzun zamandan beri ihtiyacı vardı.

 

İlimizin böyle bir “Şehirlerarası Otobüs Terminaline” uzun zamandan beri ihtiyacı vardı! Düzce Belediyesi şehirlerarası otobüs terminali ne zaman yapılacak, nerde yapılacak, temeli ne zaman atılacak, ne zaman bitecek derken nihayet bitti ve açılışı yapıldı. Terminal, Darıcı Mahallesi sınırları içinde, D-100 karayolundan, kervan mevkiinden şehir merkezine girildiğinde, Ticaret Meslek Lisesinin arkasından Selahattin Olcar Köprüsünü geçer geçmez güney tarafa doğru devam ettiğinizde 458. Sokakta, 22 numaralı binada yeni yerini aldı.

Terminal, 21 araçlık şehirlerarası otobüs peronu, şehirlerarası otobüslere ait 13 adet park alanı, 52 araçlık minibüs peronu ve bu minibüslere ait 33 araçlık park alanı, vatandaşların kullanımı için tahsis edilen 69 araçlık otopark ile ulaşım hizmeti verecek. Terminal, 17 adet bilet gişesiyle, 17 ayrı firmaya ev sahipliği yapabilecektir.

Terminalde, vatandaşların kullanımına tahsis edilen 4 adet büfe, 1 adet kuaför, 1 adet emanet dükkanı, 1 adet internet kafe, 1 adet çay ocağı, 3 adet dükkan, 1 adet kafeterya, 1 adet lostra, 1 adet simit dükkanı, bay ve bayan mescitleri, 1 adet de bay ve bayan tuvaletleri, 700 metrekarelik bekleme salonunu,  yolcular için hem içerde, hem de dışarıda oturmak için banklar bulunmaktadır. Terminal Düzce’ye yeni bir hava ve bir canlılık getirdi.

Terminalde 4000 metre kare yeşil alan, 17.665 metre kare de asfaltlanmış alan bulunmaktadır. Seyahat Acenteleri ve yerelde taşımacılık yapanlar için hizmet vermeye başlayan yeni terminal binası 9 milyon 350 bin liraya yapıldı.

Düzce “Şehirlerarası Otobüs Terminali”, ilçelere, beldelere, köylere yapılacak olan yolcu taşımacılığı için yeni bir merkez ve yeni bir adres oldu. Hepsi de şehir terminalinden ve tek merkezden olacak. Alışmak tabii ki kolay olmayacak ama buna yavaş yavaş da olsa hep birlikte alışacağız. Terminalin yapılması çok geç kalınmış olmakla birlikte iyi bir hizmet binası oldu. Güzel de oldu.

Düzce “Şehirlerarası Otobüs Terminal” inşaatı 09.01.2014 tarihinde başladı. 31.500 metrekare toplam alanlı terminalde 7.118 metrekare kapalı alan mevcuttur. Açılış töreni 06.11.2016 pazar günü saat 14.00 de yapıldı. İlimiz için hayırlı olsun. Bu konuda emeği geçen önceki ve hali hazırdaki Belediye Başkanlarımıza, belediye çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Açılışı yapılan terminalde eksikler yok mu? Var tabii ki. Ama zamanla düzelebilecek eksiklikler. Bu konularda biraz sabırlı olunmalıdır. Bazı noksan veya yanlışlar var ki maalesef zamanla alakalı değil. Mesela asfaltlama yapılmış ama terazisi pek ayarlanamamış gibi.  Yağmur yağdığında toplanan yağmur sularının gideceği ızgaraların terazisi ayarlanamamış. Izgaralar yuvalarına oturtulamamış. Göllenen yağmur suları ızgaranın üzerinden nasıl atlayarak akacak? Araçlar yağmur ızgaralarının üzerinden geçtiğinde yerinden oynuyor ve ses çıkarıyor. Binanın çatısından inen yağmur suyu boruları açıkta ve çok çirkin bir görüntü oluşturmuş. Bunlar proje gereği mi böyle yoksa hata mı?

Terminalin içine, yakın tarihe kadar şehir merkezinde yolcu taşımacılığında kullanılan Mercedes marka bir otobüs konulmuş. Otobüs, çiçeklerle süslenmiş. Çok da güzel olmuş doğrusu. Ama otobüs toprak üzerine oturtulmuş. O otobüsün bulunduğu zemin betonlanabilirdi. Lastikler ağaç veya plastik bir takoz üstüne oturtulabilirdi. O otobüs bildiğim kadarıyla halen çalışabilecek durumda olan bir otobüs ve halen bulunduğu yere de belli ki hiç alınmamak üzere konulmuş! Daha başka hatalar da var ama onları yazmıyorum.

Süslenen o otobüs yerine, Düzce’de ilk olarak taşımacılık hizmeti yapılan, şehir içi minibüsü olarak tabir edilen eski tip bir Mercedes minibüs bulunsaydı, biraz da yükseltilerek konulsaydı tarihi hatırlamak adına daha anlamlı olabilirdi.

 

İlhami Atasever/ Düzce'nin Sesi Gazetesi