HABERLER
24-11-2016 23:59

“ÇÖZÜMLERDE DÜZCE BELEDİYELERE ÖRNEK”

“ÇÖZÜMLERDE DÜZCE BELEDİYELERE ÖRNEK”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’da yapılan SADEFE (Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu) toplantısına katıldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’da yapılan SADEFE (Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu) toplantısına katıldı. Düzce’de engellilere yönelik çalışmalar ve Evde Sağlık Bakım Hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Keleş, sosyal hizmetlerde Düzce’nin önemli bir örnek oluşturduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş şu görüşlere yer verdi: “Bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayan vatandaşların ve engellilerin şehri kullanma oranına bağlıdır. Yaptığımız her yatırımda engelli bireylerin faydalanabilmesini göz önünde bulundurduk. Engelli bireyler Düzcemizin eşit vatandaşları olarak her ortama girebilmeli, neye ihtiyaç duyuyorsa onu yapabilmeli. Engelli bir birey canı istediğinde balık tutmaya, sinemaya, tiyatroya gidebilmeli. Amacımız Düzce genelinde bunu başarabilmektir. Tüm bu ihtiyaçları karşılamak için 365 gün 24 saat çalışıyoruz. Engelleri birlikte aşalım. Daha güzel, çağdaş bir kent ortamını birlikte kuralım.

Yerel Yönetimlerin özellikle de belediyelerin görevi sadece altyapı, çevre düzenlemesi, imar, asfalt v.s. gibi işler yapmak değil, sosyal anlamda o yerleşim yerinde yaşayan halkın her türlü sorunlarıyla ilgilenmektir. Yerel yönetimlerin sosyal alanda en önemli görevlerinden birisi de evde bakım hizmetleridir. Evde bakım kişinin yaşam kalitesini yükseltmektedir. Bu kapsamda Düzce Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal çalışmalardan birisi de bakanlıklar düzeyinde imzalanan ‘Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Protokol’ çerçevesinde, ilimizde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından imzalanan ve hayata geçirilen protokoldür. Bu çerçevede hizmet satın alma yönetimiyle Düzce’de üç önemli araştırma çalışması gerçekleştirildi. İlk aşamada evde bakım ve manevi bakım projesi mevcut durum analiz raporu hazırlandı. İkinci aşamada bütünleşik bakım modellemesi çalışması gerçekleştirildi. Üçüncü aşamada ise yapılan bu çalışmalar teknik şartnameye dönüştürüldü. Çalışmalar bu kapsamda gelişerek devam etmektedir. Düzce Belediyesi olarak evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, sıcak yemek, bakım-tamirat ve kuaförlük hizmetlerinin yanı sıra pek çok kolaylıkla vatandaşlara ulaşmayı hedefliyoruz. Sahada çalışan ekibimiz kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin, kişisel bakımlarını gerçekleştirip, hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getirerek, evlerinde her türlü temizlik, bakım, onarım ve tadilat işlemlerini gerçekleştirmektedir.”