HABERLER
02-12-2016 23:59

İLHAMİ ATASEVER: “YEYPAŞ” NE İŞ YAPAR?

İLHAMİ ATASEVER: “YEYPAŞ” NE İŞ YAPAR?

 İlhami Atasever, Düzce Belediyesinin de ortak olduğu YEYPAŞ Genel Müdürü Selahattin Sert ile röportaj yaptı.

Selahattin Sert Kimdir?

1967 Düzce doğumlu. İlkokulu Düzce Konuralp ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Düzce İmam Hatip Lisesininde bitirdi. Lisans öğrenimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya bölümünde, yüksek lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora eğitimine aynı üniversitede devam etmektedir.

İlhami Atasever: “Yeypaş’ı bize tanıtırmısınız? Ne zaman kurulmuştur ve ortakları kimlerdir?

Selahattin Sert: “Yeypaş” Belediyenin iki şirketinden birisidir. Birisi “Yeypaş”, diğeri“İntaş”’tır. “Yeyapaş’ın açılımı: “Yerel Yönetimler, Gaz Pazarlama, İnşaat, Turizm, Nakliyat, Reklamcılık, Taahhüt, Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi” demektir. 01.01.1998 tarihinde kurulmuştur. Bu şirkete Düzce Belediyesi %94 oranında ortaktır. Diğer %6 da çevre belediyelere aittir.

İlhami Atasever: “Yeypaş’ın Genel Müdürlüğünü ne zamandan beri yapmaktasınız?

Selahattin Sert: 10 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla bu görevi yapmaktayım.

İlhami Atasever: Bu şirketlerin kuruluş amacı nedir?

Selahattin Sert: Belediye şirketleri bazı yerel hizmetlerin yürütülmesi amacıyla belediyeler tarafından kurulan, ya da ortak olunan, bağımsız, bütçeli özel hukuk tüzel kişileri şeklinde tanımlanabilirler. Bu şirketler belediye tarafından belirlenmiş programlar dahilinde çalışmakta, yasal statü içinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlhami Atasever: “Yeypaş” ne iş yapar?

Selahattin Sert: “Yeypaş” daha çok üs yapılarla ilgilenir. “İntaş” ise beton santrali, kilit taş gibi imalat üzerine çalışır. “İntaş” “Yeypaş’a bağlı değildir o ayrı bir şirkettir.“Yeypaş” Belediyenin sahip olduğu Sosyal Tesislerin işletimini sağlıyor. Katlı ve açık otopark hizmetlerini yürütüyor. Bununla birlikte terminaldeki giriş-çıkışları düzenliyor. Ayrıca belediyenin planladığı bazı yapım işlerini yapıyor. Örneğin; park, muhtarlık binası, asfalt serme, yol ve kaldırım yapım işleri gibi.

İlhami Atasever: “Yaypaş’ın” adresi neresidir? İdari kadroda ve toplamda kaç kişi görev yapıyor?

Selahattin Sert: Düzce ili merkezinde, Kültür Mahallesi Spor Sokakta, Belediye İşhanının 1. Katında (Desop katında), 180 metre karelik bir büroda hizmet veriyor.Telefon Numarası: 0.380.5142034’dür Büroda 5 bayan, 1 erkek personel görev yapmaktadır. Bu kişiler çalışanların özlük hakları, giriş-çıkışlarları, sigorta, muhasebe, banka, fatura ve ihale işlemlerini takip ediyorlar. Toplamda 82 çalışanımız var ve tamamı Düzce merkezde görev yapıyorlar.

22 civarında açık alanda çalışan “otopark” görevlimiz var. Katlı otoparkta görev yapan 7 kişi, yeni açılan şehirlerarası otobüs terminal gişelerinde 6 kişi görev yapıyor. Bunun dışında olanlar tamamen restoran, kafeteryada, mutfak personeli, aşçı, garson, kasiyer gibi görevlerde çalışmaktalar. Ayrıca şantiyede üç adet JCB (Cisipi) dediğimiz iş makinelerimiz, bir adet eskavatör bulunmakta ve her birinin bir operatörü vardır.

İlhami Atasever: Peki o arkadaşlar bu iş makineleri ile ne iş yapıyorlar?

Selahattin Sert: Bu iş makineleri uhdemizde bulunan ihalelerdeki yapım işlerinde ve bize ait olan asfalt plentinde kullanılmaktadır. Asfaltın hazırlanması sırasında çalışan personelimiz vardır. Mesela asfalt plentinin bir tane operatörü var. Ayrıca orada“Agrega” dediğimiz asfaltın ana maddesinin plentin içine atılması, düzenlenmesi gibi işler yapılmaktadır. Bir operatörümüz de orada çalışmaktadır.

İlhami Atasever: “Yeypaş’a bağlı birimler hangileridir?

Selahattin Sert: “Erguvan Sosyal Tesisleri”, Belediyemize ait “Samandere Şelale Tesisleri”, “15 Temmuz Şehitleri parkındaki” büfe, kafeterya ve restoranlarını işletmekteyiz. Sıcak, temiz ve nezih bir ortamda Düzce halkına hizmet sunuyoruz.

İlhami Atasever: Bir de “Asfalt Plentiniz” var galiba?

Selahattin Sert: Evet.“Asfalt Plentimiz” şirketimizin en büyük yatırımlarından birisidir. Hali hazırda Batı Karadeniz bölgesinde, bu kapsamda, bu hızda ve kalitede başka bir plent yoktur! Bu plent saatte ikibinaltıyüz ton (2.600 ton) asfalt üretme kapasitesine sahiptir.

İlhami Atasever: Asfalt malzemesi dediğimiz “Agrega”, “Bitüm”, “Filler” ne demektir?

Selahattin Sert: Asfalt malzemesinin ana maddesi olarak en fazla yer kaplayan“agrega” dediğimiz çakıl gibi görünen sarı malzemedir. Bununla birlikte petrol ürünü olan “bitüm”, yani petrolün rafinasyonu sırasında en altta kalan ürün, sıvı kısım, zift dediğimiz malzemedir. Tabi “filler” dediğimiz şey de kayaların öğütülmüş, toz haline getirilmiş şeklidir. Üretim esnasında 145-160ºC sıcaklıkta kurutulmuş ve ısıtılmış agregayla, yaklaşık aynı sıcaklığa kadar ısıtılarak viskoz sıvı hale getirilmiş olan “bitüm”, karışım dizaynı oranlarına uygun olarak plentte karıştırılmaktadır. Karışımdaki“agrega” ve bitüm oranları karışımın kullanılacağı tabakaya ve özelliğine bağlı olarak değişmekle birlikte karışımın yaklaşık %95'i “agrega” %5'i “bitüm”’dür. Kullanılan“agrega”, kırmataş, kırma çakıl veya bunların karışımından ibaret olup şartnamesinde belirtilen kriterleri sağlaması gerekmektedir. “Agrega” kaba, ince ve mineral “filler”içerecek şekilde en az 3 ayrı tane boyutu grubunun belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilmektedir.

İlhami Atasever: Alınan “bitüm” için Belediyemizin deposu var mı?

Selahattin Sert: Teşekkür ederim. Yerinde bir soru sordunuz. “bitüm” fiyatı, kış mevsiminde çok düşük seviyededir. Depomuz beşbin ton (5000 ton) kapasitelidir. Dolayısıyla “bitüm” malzemesini kışın çok ucuz fiyata alıyoruz ve depomuza koyuyoruz. Bu da çok büyük bir avantaj sağlıyor belediyemize. Daha az parayla daha çok “bitüm” alabiliyoruz. Sezonda “bitüm” için ödediğimiz paranın yaklaşık beşte bir fiyatına “bitüm” alıyoruz. “Bitüm” deposunu bir sefer doldurduğumuzda bizim bir yıllık ihtiyacımızı karşılamış oluyor. Bu, kullanacağımız asfalt maliyetini düşürmüş oluyor. O deponun imalatını da şirketimiz yapmış ve belediyeye teslim etmiştir.

İlhami Atasever: Biraz da “Erguvan Tesislerinde” verilen hizmetle ilgili konuşalım. Mesela; “Erguvan tesisleri” adres olarak nerede, tesiste ne tür hizmetler veriliyor?

Selahattin Sert: “Erguvan Tesisleri” denilince akla “restoran, kafeterya”, “geniş kır bahçesi”, 2 “Süs Havuzu”, 500 araçlık “otopark”, 30 kişilik “Vip” salonu, içinde lavobası bulunan 40 metre kare genişliğinde “Gelin Odası” ve “Hanımlar Lokali”mevcuttur. “Erguvan Tesisleri” Kalıcı konutlar semtinde, Demetevler Mahallesinde (3. Bölgede) hizmet vermektedir. Açık ve kapalı alanın tamamı dörtbin (4000) metrekaredir. Kapalı alanda 200 kişiye hizmet verilebilmektedir. “Vip” salonu çok önemli işlevler görmektedir. Zaman zaman belediyenin grup toplantıları, protokol toplantıları orada yapılmaktadır. Bunun dışında 1300 kişilik açık alan vardır. Bu tesiste Düğün, Nişan, Kına, Sünnet gibi organizasyonlar da yapılabilmektedir. Bunun için 50 metre genişliğinde “sahnesi” bulunan “Erguvan Tesislerinde” “ses sistemi” ve “orkestra”için 30 metrelik bir alan daha bulunmaktadır.

İlhami Atasever: “Erguvan Tesisleri” bu ismi nereden almış?

Selahattin Sert: Belediye Başkanımız sayın Mehmet Keleş bu tesisin yapımı sırasında buraya 50 adet Erguvan ağacı, 14 adet de çalı Erguvan diktirmiş. Dolayısıyla da tesis bu ismi Erguvan ağaçlarından almış.

İlhami Atasever: Burada yapılan Düğün, Nişan, Kına, Sünnet gibi organizasyonlar piyasa fiyatlarına göre ucuz mu? Belediye çalışanına avantaj sağlıyor mu?

Selahattin Sert: Tabi ki. Şöyle söyleyebilirim. Piyasa fiyatlarından %30 düşüktür. Düşük olan bu fiyatın %20 daha düşüğü de belediye personeline uygulanmaktadır. Yani örneklendirecek olursak, piyasada salon ücreti 1000 tl. ise, vatandaşa 700 tl. Belediye personeline 700 tl’nin %20 oranında daha düşük bir fiyat uygulanmaktadır.

İlhami Atasever: Şu an bu tesiste kaç kişi çalışıyor, günün hangi saatlerinde açık?

Selahattin Sert: Restorancılıkta sürekli açık kalmak durumundasınız. Çalışma saatleri sabah 07.30, gece 24.00 saatleri arasındadır. Bu uygulama kış sezonunda gece 23.00’e kadar yapılmaktadır. Burada vardiye sistemi ile çalışılmaktadır. Bir vardiyada yaklaşık 7 kişi görev yapıyor. Gece çalışan bir bekçimiz var. Sabahları çok revaçta olan serpme kahvaltımız var. Gün içinde çok değişik yemek çeşitlerimiz bulunmaktadır.

İlhami Atasever: Herkese açık mı?

Selahattin Sert: Evet herkese açık. Aileler, gruplar, günler, okul aile birlikleri, öğretmenler, akşam programları için çok talep var. Rezervasyon yaptırılabiliyor. Yani“Erguvan Tesisleri” yüz akıyla vatandaşımıza hizmet veriyor.

İlhami Atasever: Piyasaya göre yiyecek ve içeceklerde fiyatlar ne durumda?

Selahattin Sert: Piyasadan %50 daha ucuz diyebilirim.

İlhami Atasever: Mesela çay kaç lira?

Selahattin Sert: Büyük bardaklarda çay 100 kuruştur.

İlhami Atasever: “15 Temmuz Şehitleri Parkı” ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Selahattin Sert: “15 Temmuz Şehitleri Parkı”nın imalatını da “Yeypaş” olarak biz yaptık. Oradaki kafe ve büfenin inşaatını, zeminine taş döşemesini, peyzajını, çim alanların serilmesini, “Tartan Pisti” de biz yaptık. Halen orada bir kafeterya, bir de büfe bulunmakta ve hizmet vermektedir.

İlhami Atasever: “Tartan Pist” ne demek?

Selahattin Sert: “Tartan pist” kauçuk pist demektir. Mesela o kauçuk yürüyüş pisti yaklaşık 970 metre karedir. Uzunluk olarak 300 metre civarındadır. Kauçuk zemin, satadyuma alternatif sadece burada vardır. Stadyumdaki kauçuk pistin uzunluğu 400 metredir. “15 Temmuz Şehitleri Parkında” ayrıca bir de “kay-kay pisti”bulunmaktadır.

İlhami Atasever: “Kay kay pistinde” bisikletlileri görüyorum. Bu normal bir durum mu?

Selahattin Sert: Normal bir durum değil. Bisikletlileri uyarmamıza rağmen yine çıkıyorlar ve kendi yaşamlarını tehlikeye atıyorlar ama yakında çıkamayacaklar!

İlhami Atasever: O parkta bir şey dikkatimi çekti. Banklar parkın tamamen dış çevresinde neden?

Selahattin Sert: O banklar geçici olarak orada. Sebep de şu: Şu an orada bir havuz imalatımız var. Roma çeşmesinden esinlenerek yapılan bir havuz. Adı “Konuralp Çeşmesi” olacak inşaallah. İnşaat esnasında herhangi bir kazaya meydan vermemek adına bankları geçici olarak oradan uzaklaştırdık.

İlhami Atasever: “Konuralp Çeşmesi” hakkında bilgi verirmisiniz? Bu isim nereden geldi aklınıza?

Selahattin Sert: Değişik bir çeşme olacak. Biliyorsunuz Düzce yokken “Konuralp”vardı. Konuralp eski bir yerleşim yeri. Üçbin yıllık geçmişi olan tarihi bir merkez. O çeşme Konuralp’in adını yaşatmak adına yapılıyor. İtalya’da tarihi Roma çeşmesi vardır. Oradan esinlenerek yapılıyor bu çeşme. Onu biz kendi memleketimize uyarladık. Akılda kalabilecek tarihi bir isim olması için adını da “Konuralp Çeşmesi” olarak koyduk. Orası Düzce için yeni bir şehir mobilyası gibi prestij bir yer olacak. İnsanların gelip fotoğraf çektirebilekleri bir yer olacak. “Konuralp Çeşmesi”nde ortada “Konuralp Bey’in bir heykeli, yanında “askerleri”, onların yanında birer “Arslan”, havuzun içinden de “şaha kalkmış iki tane at” olacak.

Bu havuz tamamen doğaltaş, mermer ve granitten yapılıyor. Bunların hepsi Denizli’de hazırlanıp buraya getiriliyor. Burada monte ediliyor. Püskürtme beton kullanılmıyor. Heykeltraşlar şu an bu heykelleri üretiyor. İnşallah yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bu çalışma bittiğinde parkın kenarlarında bulunan banklar da parkın içine uygun yerlere konulacak.

İlhami Atasever: Orada hizmet anlayışııız nasıl olacak? Vatandaşın tamamen oturup dinlenebileceği bir yer olabilecek mi sizce?

Selahattin Sert: Halkımızın ucuz, kaliteli ve sağlıklı hizmet alabileceği, üniversite öğrencilerinin rahat bir şekilde gelip oturabileceği, insanların rağbet edebileceği bir yer olması için çalışıyoruz. Başkanımızın uzun zamandan beri gerçekleştirmeyi düşündüğü bir proje idi. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kurban Bayramından itibaren hizmet sunmaktayız. Tesislerimizin resmi açılışı havuz inşaatı bittiğinde yapılacaktır. Burası tamamen bittiğinde halkın istifade edebileceği bir yer olacak inşallah. Hatta baharda bütün alanı kullanıp oraya küçük küçük tabure ve şemsiyelerle daha çok insana, daha ucuz ve daha kaliteli bir hizmet sunma niyetimiz var. Bu hizmeti belediye şirketi olarak “Yeypaş” yapacak. Yani Belediye yapacak.

İlhami Atasever: Çay kaç lira olacak bu mekanda?

Selahattin Sert: Şu an çayın fiyatı 50 kuruş. Çok yakın zamanda orası Düzce’lilerin buluşma yeri olacak diye düşünüyoruz.

İlhami Atasever: Umumi tuvalet var mı orada?

Selahattin Sert: Henüz yok. Şu an orada tesis içinde bay ve bayan tuvaleti var ama umuma açık değil. Oraya bir “umumi tuvalet” projemiz var. İnşallah onu da ilkbahara yetiştireceğiz.

İlhami Atasever: Saat kulesini de “Yeypaş” mı yaptı?

Selahattin Sert: Hayır. Saat kulesini Düzce Belediyesi yaptı.

İlhami Atasever: Biraz da “Samandere Şelale Tesisinden” bahsedelim mi?

Selahattin Sert: Hay hay. “Samandere Şelale Tesisleri” belediyemiz tarafından Milli Parklardan 2016 yılının Nisan ayından itibaren 5 yıllığına kiralandı. “Yeypaş’a da 5 yıllığına kiralandı. Orada tahminen mutfak, şelale gişeleri, güvenlik hizmetlerinde olmak üzere yedi (7) çalışanı var. Çalışan kişi sayısı yazın farklı, kışın farklı olmaktadır.

İlhami Atasever: “Samandere Şelale Tesisleri” ne zaman hizmete ne zaman açıldı?

Selahattin Sert: Orası 12 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açıldı. Restoran aynı Erguvan mantığı ile çalışıyor. Sabah kahvaltısı serpme, ızgara vb. Mesela; vatandaş olarak“Samandere Şelalesi’ne çıkmak istediniz ama et, kömür, piknik malzemesiyle uğraşmak istemiyorsanız, gittiğimde şelaleyi ziyaret etmek istiyorum, yemeğimi yemek, çayımı içmek istiyorum dediğinizde restoranımız bu hizmet için hazır vaziyettedir. Çalışma saatleri sabah 07.30, gece 24.00 arasındadır.

İlhami Atasever: Vatandaş piknik yapmak isterse bu mümkün mü?

Selahattin Sert: Tabi ki mümkün. Piknik için 14’de yakın üstü kapalı hazır kamelyalarımız var. Masalar var. Bunun için ayrıca ek ücret almıyoruz. Alanda büyük bir“Seyir Terası”,  “Mescid” ve “Umumi tuvalet” var. Piknik malzemelerini yanlarına almayanları da unutmadık çünkü orada da bir “kafe-restoranınımız” mevcut. Burada da diğer tesislerdeki hizmet kalitemizi sürdürüyoruz. Serpme kahvaltımız ve ızgara çeşitlerimizle hizmet veriyoruz.

İlhami Atasever: Ayrıca Şelaleye giriş ücreti alınıyor mu?

Selahattin Sert: Bizim sözleşmemizde şelale giriş ücreti var. Bir vatandaş için 4 tl. öğrenci için 2 tl. ücret alınıyor.

İlhami Atasever: Şelaleye gitme imkanı olmayan vatandaşlar için ulaşım hizmetiniz var mı?

Selahattin Sert: Yaz aylarında özellikle Cumartesi, Pazar günleri Düzce Belediyesinin önünden sabah 09.00 da otobüsler “Samandere Şelale Tesisleri’ne  günde bir sefer yolcu taşıma hizmeti veriliyor. Otobüslerimiz akşam saatinde saat 18.00 de gidip, sabahtan götürdüğü yolcuları alıyor. Yoğunluğa göre bu yolcu taşıma hizmeti sabah ve akşamları iki sefer olarak yapılabiliyor. Bu iş biraz da arz-talep meselesi!

İlhami Atasever: Yolcu taşıma ücreti alınıyor mu?

Selahattin Sert: Hayır. Herhangi bir ücret alınmıyor.

İlhami Atasever: Hizmet kış aylarında da devam ediyor mu?

Selahattin Sert: Hayır. 01 Kasım itibarı ile 01 Nisan arasında restoran hizmeti, talebin az olması nedeniyle yapılmıyor. Orada çalışan personel de diğer hizmet birimlerinde istihdam ediliyor. Bu tamamen kapattık anlamına gelmiyor tabi. Özel gün ve davetlerde gerekirse restoranı açabiliyoruz.

İlhami Atasever: Ziyaretçiler daha çok nerelerden geliyor ve tepkileri ne oluyor?

Selahattin Sert: Çok değişik kesimlerden insanlar geliyor buraya. Zaman zaman gelen gidenler aynen şunu söylüyorlar. Bir “Ayder Yaylası” için 1000 km. gitmeye ne gerek var diyorlar. Mesela; Ankara gibi bir yerden gelen vatandaşlar şunu söylüyorlar. Burası hem iki saatlik bir yer, hem de çok daha güzel bir yer!

İlhami Atasever: Bu tesisler için yeterli tanıtım yapabiliyor muyuz?

Selahattin Sert: Maalesef! Buraları yeterince tanıtamıyoruz. Düzceli olup burayı bilmeyen maalesef çok insanımız var. Aynı şey “Güzeldere Şelalesi” için de geçerli. Gölyaka Belediye Başkanımız da oraya çok güzel bir hizmet yaptı. Bu ikisi Düzce olarak bizim “inci’miz. Burada “bungalov evler” yapmayı da planlıyoruz. Konaklama anlamında Düzcemi’ze büyük bir katma değeri olacak. Bu yıl ilk olmasına rağmen“Samanderede Şelalesi” tesislerinde çok güzel hizmet sunduk. Vatandaştan olumlu dönütler aldığımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki, sezonda Allahın izniyle daha da üzerine koyarak, daha güzel hizmetler vereceğimizi umuyorum. Hiçbir tesisimizde kar edelim hırsı ile hareket etmiyoruz. Zarar da edebilirsiniz. Yeter ki halkın memnuniyetini sağlayalım. Sonuçta biz kamuyuz, belelediyeyiz o zararı bir şekilde süspanse ederiz.

İlhami Atasever: Biraz da yeni açılan terminalden bahsedelim mi?

Selahattin Sert: Tabi ki, memnuniyetle. Daha önce de “Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin giriş-çıkış denetimi bizden geçiyordu. Bunların ücretlerini biz topluyorduk. Tabi biz bunu ihale ile aldığımız için yeni terminalde de bu süreç devam etmekte. Bunun dışında “Yeypaş” olarak giriş çıkışı düzenliyoruz

İlhami Atasever: Katlı otopark için ne söyleyebiliriz?

Selahattin Sert: Düzce’de katlı otopark bir tane var. O da Düzce belediyesine ait. Şerefiye mahallesinde 3 katlı, 300 araç kapasiteli. Gece-gündüz abonelerimiz var. Katlı otopark Sabah 07.00 da açılıyor. Gece saat 22.30 de kapanıyor. Şu an orada gişelerde 4 kişi, bir de temizlik personeli olmak kaydı ile 5 kişi var.

İlhami Atasever: Şehir içinde açık otoparklardan alınan ücret her yerde aynı mı?

Selahattin Sert: Evet aynı. Araç başına 3 lira alıyoruz. Süre olarak ne kadar kalırsa kalsın 3 lira. Aslında süre uzayınca çok almamız gerekiyor ama almıyoruz. Özelde bu ücret en az 4 lira. Biz her tarafı en aza göre ayarladık. Katlı otoparkta da 3 lira. Sabahtan akşama kadar da olsa aynı ücret alınıyor. Burada kar amacı yok! Valiliğin oraya hurda bir araç koyduğunu düşünün ve o araç sahibi günlerce oraya uğramayabilir oraya. İçinde bomba vb. şeyler olabilir ama onu bilmiyorsunuz. Otoparklarda görevli olanlar ücret alıyor ama aynı zamanda amme hizmeti de yapmış oluyorlar. Araçların gelişigüzel park yapmalarının önüne geçmiş oluyorlar. Sıkıntılarla karşılaşsak bile dükkanların önüne duba konulmasının önüne geçiyoruz. Yapılacak yeni katlı otoparklarla problem daha da aza indirilecek inşaallah.

İlhami Atasever: Mesela; valiliğin önünde veya diğer açık alanlarda araçlar için park hangi saatlerde ücrete tabi?

Selahattin Sert: Sabah 07.30’dan akşam 18.00’e kadar. Yazın ise 19.00’a kadar paralı. Daha sonraki saatler yapılan parklardan ücret alınmıyor.

İlhami Atasever: Başka katlı otopark düşünülüyor mu?

Selahattin Sert: Yeni katlı otoparklar planlanıyor. Araç otoparkı işi Düzce’nin müzmin sorunlarından birisidir. Yakın zamanda da bu işin bitirileceğini düşünüyorum.

İlhami Atasever: Deminden beri anlatılanlara göre “Yeypaş’a gelen gelirler belediyeye mi aktarılıyor?

Selahattin Sert: Hayır. Gelirler “Yeypaş’ın kasasında kalıyor. “Yeypaş” bu gelirleri yatırımlarda kullanıyor. “Yeypaş” bir tüzel kişiliktir. Bütçesi ayrıdır. Personel giderleri, vergi, sigorta, kira ödemeleri gibi giderleri karşılamada kullanıyor. Mesela; “Yeypaş”olarak biz “Asfalt Plenti” için 5 milyon tl’ye yakın bir yatırım yaptık. Bunun ödemesini biz yapıyoruz. Her ay ödemesi var. Kredileri falan biz ödüyoruz.

İlhami Atasever: Erguvanda ve diğer yerlerde çalışanlar maaşlarını belediyeden mi alıyorlar?

Selahattin Sert: Hayır. “Yeypaş’tan alıyor. “Yeypaş” tüzel bir kişiliktir. Buradaki elemanlar “Yeypaş’ın elemanıdır. Otoparkçılar da “Yeypaş’ın elemanı. “Yeypaş’ınelemanı ayrı. “İntaş’ın elemanı ayrı. Belediyenin elemanı ayrıdır. Beldiyenin elemanı var denilince bunun içinde yeypaş ve intaş çalışanları yoktur.

İlhami Atasever: “Yeypaş’ın açılımını baştan “Yerel Yönetimler, Gaz Pazarlama, Nakliyat, Reklamcılık, Taahhüt, Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi” olarak söylemiştiniz. Bu açılıma göre “Yeypaş” halen “İnşaat” park yapım işi, muhtarlık binalarının yapım işi vb., “Turizm”, Erguvan-Samandere Şelale Tesisleri, “Yerel Yönetimler” olarak da Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Otoparkçılık işleri ile ilgileniyor.

Halen Gaz pazarlama, Nakliyat, Reklamcılık, Taahhüt işleri yapılmıyor. İhtiyaç olursa yapılabilir şeklinde anlayabilir miyiz?

Selahattin Sert: Evet. Doğrudur.

İlhami Atasever: Teşekkür ederim.

Selahattin Sert: Ben de Şirketimizin, Belediyemizin yaptığı hizmetleri halka duyurma fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederim.