HABERLER
02-12-2016 23:59

“DÜZCE STERİL BİR ADA GİBİ”

“DÜZCE STERİL BİR ADA GİBİ”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslar arası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetler Fuarı’nda Düzce’yi ve Melen Su Park Projesini anlattı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslar arası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetler Fuarı’nda Düzce’yi ve Melen Su Park Projesini anlattı.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ATRAKS 2016 5’inci Uluslar arası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarı’na ulusal ve uluslar arası birçok firma yetkilisi katıldı. Dünya çapında ön plana çıkan park ve rekreasyon alanları, tema parklar, eğlence tesis ekipmanları, spor tesis ekipman ve etkinlikleri ile festival hizmetlerine yönelik yatırımların yer aldığı fuara Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de konuşmacı olarak katıldı.

“Eğlence-Rekreasyon Sektöründe Baş Rol Oyuncuları Belediyeler” adlı konu başlığı kapsamında konuşan Başkan Keleş, sunumunda Düzce’nin jeopolitik ve tabii konumundan söz ederek büyük sanayi kentleri arasında bulunmasına rağmen steril bir ada olarak kaldığından söz etti. Başkan Keleş:” Düzce belediyesi olarak günübirlik işler yaparak değil, gelecek nesillerimizi düşünerek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Etkin,  verimli, vatandaş odaklı, hesap verebilen, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefledik. Bizler gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde kaynak kullanımında hizmet ve kalite, çalışan memnuniyeti, fırsat eşitliği, sosyal belediyecilik, çevreye, kültürel ve tarihi dokuya saygılı olma prensiplerine daima bağlı kaldık. Bundan sonra da bağlı kalmaya devam edeceğiz. Bu anlamda insan odaklı hizmet ve projelerimize her geçen gün yenilerini eklemeye de devam edeceğiz. Geleceğimizin mimarı çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik çalışmalarımızı ayrıca önemsemekteyiz. Çocukların kaliteli zaman geçirebilecekleri, eğitim süreçlerine katkıda bulunacak ve en güzeli de bunu en eğlenceli şekilde yapabilecekleri alanlar oluşturmak için kolları sıvadık. Sizlere, rekreasyon faaliyetlerimiz içerisinde en büyük yeri tutan, Atrax ruhuyla da birebir örtüşen Melen Su Park projemizden bahsetmek istiyorum. Melen Çayı’nın yanındaki atıl hafriyat alanını en uygun nasıl değerlendirebiliriz diye fizibilite çalışmaları yürüttük. Dünyada çok yaygın, ülkemizde de yeni yeni yeşermekte olan bir mecrayı, TEMA PARK yapma fikrini olgunlaştırmaya başladık. 170 bin metrekarelik, oldukça geniş bu arazi tema park için biçilmiş kaftandı. Öncelikli hedef kitlemiz çocukları, ebeveynlerini ve her yaştan yerli-yabancı turistleri aynı anda çekecek bir cazibe merkezi oluşturmak için yola çıktık. Alt yapı, Ar-Ge ve proje geliştirme çalışmalarımız bitmiş durumdadır. Sözünü ettiğim alan Anadolu ve dünya medeniyetleri temalı bir eğlence ve dinlence merkezi olacak. Türkiye’nin ilk tema parklarından birini kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz. Nitelikli ve özgün bir proje ortaya koymaya gayret gösteriyoruz. Yabancı ziyaretçilerimizin de dünyadaki diğer örnekleri ile yarışır bir tema park görmeleri için doyurucu bir konsept üzerinde durduk. Melen Su Park deyince hem kapasite hem içerik olarak çok geniş bir kompleksten bahsediyorum. Yurdumuzun ve dünyanın 7 kıtasının en görkemli yapıları ve kültürel mirası tema parkımızda görülebilecek. Anadolu’nun kadim medeniyetlerine ait sembol eserler, Asya, Mısır, Güney Amerika ve efsanevi uygarlık Atlantis Melen Su Park'ta oyuncaklar ve temalar halinde sunulacak. Oyun alanlarıyla, eğitici atölyelerle ve aktivitelerle çocuklarımızın eğlenirken öğrenmesini sağlayacağız” dedi.