HABERLER
06-12-2016 23:59

DÜZCE BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE HAZIR

DÜZCE BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE HAZIR

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan “Karla Mücadele Kriz Masası Tedbirleri” Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından düzenlenen toplantı ile basına anlatıldı.

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan “Karla Mücadele Kriz Masası Tedbirleri” Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından düzenlenen toplantı ile basına anlatıldı.

Düzce’de yaklaşan kış mevsimi öncesi Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş düzenlediği basın toplantısı ile “Karla Mücadele Kriz Masası Tedbirleri” hakkında bilgi verdi. 2017 Kış tedbirleri konusunda tam teşekkülü ekip ve araçlarla hazır bulunduklarını belirten Başkan Keleş: “Bu yıl karla mücadele kapsamında yaptığımız çalışmaları sizinle paylaşmak istiyorum. Bu yıl yine karla mücadele ekibimize çok ciddi katılımlar oldu. Yeni almış olduğumuz Hidromek makinelerimize kar bıçakları taktık. Arkamda görmüş olduğunuz kamyonlara kar bıçakları ve tuzlama aparatları yerleştirdik. Bu yıl biraz daha artan gücümüzle karla mücadeleye devam edeceğiz. Bu sene biraz sonra onu da göreceksiniz, karla mücadeleyi artık buradan şantiyenin içerisinden yürüteceğiz. Burada bir karla mücadele kriz masası oluşturduk. Yine bu sene yeni uygulamaya giren konulardan bir tanesi de artık kalıcı konutlar bölgesindeki karla mücadeleyi Kalıcı Konutlar 5. Bölgede kurduğumuz bir merkezden yöneteceğiz. Orada bir tuz deposu ve küçük çapta bir şantiye kuruyoruz. Kalıcı Konutlardaki karla mücadele için aşağıdan yukarıya araç sevkiyatı için ekipler uğraşmayacaklar. Oradaki mücadeleyi oradaki beklettiğimiz araçlarla sağlamış olacağız. Şöyle sırasıyla söylemek gerekirse karla mücadele araçlarımız, 28 araçlık bir karla mücadele filosu kurduk; 28 araçlık karla mücadele ekibi kuruldu. Araç filomuz şu şekilde: 3 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 5 kar bıçaklı ve tuzlama sistemli araç,  1 Unimog, 7 eski kar bıçaklı kepçe, 6 yeni kar bıçaklı kepçe, 2 Loder, 1 Karcher, 1 Pick Up ile 87 kişilik yaya ekibi kuruldu. 87 kişilik ekibe 10 kişi de ağaçları silkelemek ve budamak için oluşturduğumuz ekibi de katarsak toplamda 97 kişilik bir sokak ekibimiz var. Bunlar sürekli kaldırım ve yolların üzerindeki karları temizleyecek. Yani karla mücadele konusunda yaklaşık 100 kişi ile hazırız. Onun dışında İtfaiye Müdürlüğümüz, Ulaştırma Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri de bu süreç içinde 24 saat esasına göre mesai yapacaklar. Yani kriz masasına endeksli olarak çalışmalarına devam edecek. Özellikle Ulaştırma Müdürlüğümüz Kalıcı Konutlar Bölgesinde küçük araçlardan oluşan bir filo hazırladı. Yukarıdaki alanlara ulaşım sorun olduğunda bu araçlar lastiklerine zincir takılmış bir şekilde belli merkezlere yolcuları taşımak suretiyle oradaki sıkıntıyı gidermiş olacağız. Bu yıl karla mücadele konusunda daha profesyonel olacağımıza inanıyorum. Hem ekip olarak hem de araç gereç açısından daha teşekküllü bir belediye haline geldik” dedi.