HABERLER
12-12-2016 23:59

YEŞİL DÜZCE ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’DA

YEŞİL DÜZCE ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’DA

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileriyle İstanbul’a gezi düzenledi.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü engelliler için hazırlanan bir proje kapsamında 44 Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencisini İstanbul’da bir AVM bünyesinde faaliyet gösteren 8 bin metrekarelik çocuk aktivite alanına gezi düzenledi. “Engelliler Haftası” kapsamında öğrenciler için düzenlenen gezide 44 özel öğrencinin çocuklar için hazırlanan etkinliklere katılmaları ve hayallerindeki meslekleri uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlandı.

Düzce Belediyesi Sosyal yardım işleri müdürlüğü yetkilileri Şehrin  bu tarz projelere ihtiyacı olduğunu belirterek, Düzce Belediyesinin gerçekleştirdiği Engelliler için hazırlanan projenin, engellilerin sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlayacağını ifade etti. Engelli aileleri ise çocuklarının bu proje ile daha fazla sosyalleşmesini sağladığını ifade ederek Düzce  Belediyesine teşekkür etti.

KidZania olarak bilinen çocuklara yönelik eğlence alanında öğrenciler farklı meslek gruplarını tanımanın yanı sıra simülasyon ve eğitsel değerlere ilişkin aktivitelere katılma şansı buluyor.