HABERLER
16-12-2016 23:59

MEVLANA DUALARLA ANILDI

MEVLANA DUALARLA ANILDI

Düzce Belediyesi tarafından 743. Mevlana Vuslat Yıldönümü için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program ile Mevlana dualarla anıldı.

Düzce Belediyesi tarafından 743. Mevlana Vuslat Yıldönümü için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program ile Mevlana dualarla anıldı.

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü “743. Mevlana Haftası Özel Programı” kapsamında Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi. Gece Cedidiye Camii Müezzininin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Tasavvuf müzıkisinin güçlü seslerinden Sami Savni Özer izleyicilerle buluştu. İlahiler eşliğinde süren programda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken programın bir bölümünde sahneye çıkan semazenlerin gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Geceye katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş konuşmasında “saygıdeğer misafirler hepiniz hoş geldiniz. Bu akşam burada olan değerli üstadımız Sami Savni Özer Bey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bize tasavvuf musıkisinin çok güzel örneklerini sundular. Tabii Peygamber Efendimize salat’ü selamlar getirdik. Onu met eden kaside ve şiirler okuduk. Yine Mevlana Celaleddin-Rumi’yi andık. Onun şiirlerini okuduk. Gerçekten çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir gece oldu. Hocama bu sahnenin yeni açıldığını belirtmek isterim. Burada ikinci performansı siz sergiliyorsunuz. Böyle bir sahne Düzce’de ilk kez oldu. Işıklandırması, seslendirmesi, genişliği ile muhteşem atmosferi ile siz de buraya değer kattınız, tebrik ediyorum sizi, hoş geldiniz sefa getirdiniz” dedi.

Programda konuşan Sanatçı Sami Savni Özer son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitlere vurgu yaparak “biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde İstanbul’da birçok polisimiz şehit oldu. Onları da buradan dualarla anmak için, ruhlarının şad olması için dualarımızı edelim. Sayın Belediye Başkanı Allah çalışmalarınızda daim etsin, bu güzel insanlara hizmetinizi daim etsin. Allah nazarlardan saklasın, Düzce hakikaten çok güzel bir yer, inşallah tekrar böyle güzel bir günde görüşmek üzere, hoşçakalın” ifadelerini kullandı. Program Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in, Sanatçı Sami Savni Özer’e günün anlam önemine istinaden bir tablo hediye etmesi ile sona erdi.