HABERLER
26-12-2016 23:59

İKİ GALİBİYET BİR MAĞLUBİYET

İKİ GALİBİYET BİR MAĞLUBİYET

Düzce Belediyespor Erkek ve Kız Basketbol takımları haftayı galibiyetle kapatırken Voleybol takımı Ankara’dan puansız döndü.

Erkekler Basketbol 1.Ligi 1.Devre 16.Hafta maçında evimizde güçlü rakibimiz İstanbul Beylikdüzü’nü 70-66 mağlup ettik. Takımımız maça çok iyi başladı. 10-2'lik serinin ardından İ İstanbul Beylikdüzü molası geldi. Mola dönüşünde de 8-2'lik seri yakalayan takımımız farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Çeyrek sonunda İstanbul Beylikdüzü biraz toparlansa da ilk çeyrek 21-12 lehimize sonuçlandı. İkinci çeyrekte daha dengeli bir oyun vardı. Kısır geçen çeyreğin ilk beş dakikası 7-7 beraberlikle sonuçlandı. İlk devre  38-27 üstünlüğümüz  ile sona erdi. 3.periyotta ilk 4 dakika berabere geçildi. Son dakikalarda İstanbul Beylikdüzü farkı 7 sayıya indirdi. Son çeyreğe 54-47 takımımız üstün girdi. Son çeyreğin ilk 5 dakikasına çok iyi başlayan İstanbul Beylikdüzü yakaladığı 11-2'lik seriyle ilk kez öne geçti. Bu dakikadan sonra önce takımımızda Dendy ardından Hughes devreye girerek takımımızı yeniden öne taşıdı. Son iki dakikaya 68-62 önde girdik. İstanbul Beylikdüzü 4-0'lık seri yakalasa da Dendy ikide iki serbest atış atarak son 24 saniyeye takımımızı 70-66 önde girmesini sağladı. Baki ile üçlük deneyen İstanbul Beylikdüzü başarısız oldu. Terrell Hughes takımımızda  serbest atış çizgisine gidip ikide 0 atınca İstanbul Beylikdüzü için bir şans daha doğdu ama bu sefer de İstanbul Beylikdüzü  takımında Alican üçlüğü kaçırdı. Geri kalan sürede hata yapmayan takımımız karşılaşmadan 70-66 galip ayrıldı.

Kız basketbol takımımız Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi(KBBL) 9.Hafta 1.devre son maçında deplasmanda oynadığımız kritik maçta güçlü rakibi Burhaniye Belediyespor’u 75-68 mağlup etmeyi başardı. 

Maça çok hızlı başlayan takımımız 3.dakikada 7-0 lık seri yakaladı. Daha sonra Burhaniye ekibi buna 8-0 lık seri ile karşılık verdi ve 6.dakika 8-7 lik Burhaniye üstünlüğü ile geçildi. Daha sonraki dakikalarda karşılıklı basketler vardı. İlk periyot 16-16 berabere bitti. 2.periyoda çok iyi başlayan takımımız kısa sürede farkı 10 sayıya çıkardı. Daha sonraki dakikalarda Burhaniye geri dönüş yapma çabası ile baskısını artırdı. Son dakikalarda Burhaniye üst üste 2 basit hatayı iyi değerlendirdi ve ilk yarı 31-37 takımımız Düzce Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. 3.periyodun ilk 5 dakikası iki tarafında büyük mücadelesi içinde geçti. Bu dakikalarda rakibin direncini kıran takımımız farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Son dakikalarda karşılıklı basketler vardı. Mücadele gücünün iyice arttığı son anlar nefes kesti.Takımımız aradaki farkı koruyarak bu periyoduda 48-58 önde bitirdi. 4.periyot takımımızın hücum riboundlarında etkili olduğu dakikalar ile başlarken Burhaniye ekibi ise 5 numaralı oyuncusu Mukaddis’in içeriden ve üç sayı çizgisinden bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalıştı. Maçtaki 10 sayılık farkı son 5 dakikaya kadar takımımız korudu. Son 5 dakikaya girilirken Burhaniye ekibi farkı 5 sayıya kadar indirdi. Fakat Ronahinin kritik sayısıyla fark tekrar 7 sayıya çıktı. Elanın üçlüğü ile farkı tekrar 10 sayıya çıkardık. Son 1.30 saniyeye girilirken Burhaniye farkı 4 sayıya kadar düşürdü maça ortak oldu. Son 1 dakikada Duygunun kritik hucüm riboundu ve sayısı farkı tekrar 6 sayıya çıkardı ve rakibin morallerini alt üst etti. Maçın son saniyelerine girilirken 1 sayı daha bulan takımımız rakip takıma sayı şansı vermedi ve maçı 68-75 kazandı.

Ankara deplasmanında Ziraat Bankası ile oynayan Düzce Belediyespor Voleybol takımı salondan 3-0 yenik ayrıldı. Maçın setleri 25-15, 25-21, 25-19 tamamlandı. Bu sonuçla Düzce Belediyespor ligde 13 maç sonrası üçüncü sırada yer aldı.