HABERLER
26-12-2016 23:59

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜS DÜZCE’DE TEST SÜRÜŞÜNE BAŞLADI

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜS DÜZCE’DE TEST SÜRÜŞÜNE BAŞLADI

Düzce şehir içi toplu taşıma sisteminde yeni dönem başlıyor.

Düzce şehir içi toplu taşıma sisteminde yeni dönem başlıyor. Çevre kirliliği konusunda yapılan çalışmaları dikkate alan Düzce Belediyesi şimdi halk otobüs filosunu da buna uyumlu hale getiriyor. 

Türkiye’nin yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsü Düzce sokaklarında.  Konya ve Eskişehir Büyükşehir belediyeleri tarafından  aylar önce hizmete sunulan  elektrikli otobüs E-Karat Düzce sokaklarında test sürüşüne tabi tutulacak.   10–12–18–24 metrelik alternatifleri olan E-Karat olarak adlandırılan elektrikli otobüslerin en önemli kısmı olan akü sistemlerine 5 yıl garanti verildiği belirtildi.

Türkiye’nin en düşük maliyetli toplu taşımacılığı, Düzce Belediyesi’nde!

TCV CNG Karat, dizel bir otobüse göre yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu da çevreye duyarlı taşımacılığın yanı sıra ekonomik ulaşım anlamına geliyor.  E-Karat; enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu bir araç olarak ön plana çıkıyor. Hali hazırda kullanılan konvansiyonel otobüslere göre yüzde 70- 80 arasında daha düşük enerji maliyeti sunuyor. Üstelik elektrikli araç istasyonları gerekmeksizin akıllı mobil şarj üniteleri ile şarj edilebiliyor.