HABERLER
28-12-2016 23:59

KONURALP’İN TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

KONURALP’İN TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Destek programı kapsamında Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliği ile hazırlanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi”nin tanıtım toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan Konuralp’in tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkartılması amaçlanan projenin tanıtım toplantısına Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Başkan Yardımcıları Ali Güney, Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz, Mesude Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdür Özcan Budak, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Avukat Ali Dilber, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Projenin açılışında Düzce Belediyesi AB Proje Ofisinden Zeynep Cebeci bir sunum yaptı. Ardından Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, projenin detayları konusunda bilgiler aktardı. Çakır konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi: “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi Konuralp’in Tarihi ve Doğal mirasın korunmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve bu mirasın değerlendirilmesini sağlayacak şekilde alt yapının geliştirilmesi, turizm çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik projedir. Bu proje, Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında 2016 yılı için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Belediyesi Ortaklığında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu hibe almaya hak kazanmıştır”. Protokol konuşmalarında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de projenin Konuralp ve Düzce için önemine değindi. Başkan Mehmet Keleş konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi. “Düzce’deki proje ve yatırımlarımızla birlikte özellikle Konuralp mahallemize ilişkin geliştirdiğimiz projelere ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü Konuralp bizim tarihi ve turistik yerimizdir. Bu nedenle Konuralp’in tarihi kimliğini daha bilinir hale getirmek, ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınırlığını sağlamak için birçok proje geliştiriyoruz. Bugün tanıtımını yaptığımız projede bunlardan biridir. Projemizin genel amaçlarını şu şekilde sıralayabilirim:  Konuralp yerleşkesinin Antik Çağ, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine ait günümüzdeki kültürel mirasının görünür hale getirilmesi bölgedeki tarihi ve kültürel mirasın korunmasıdır . Birinci derecede sit alanı olan Konuralp tarihi kent meydanı ve meydanın tarihi, kültürel dokusunu ön plana çıkaran yapıların restore edilip turistik bir işlev kazandırılarak canlandırılmasıdır. Düzce’nin yerel kalkınmasında turizmin öncü sektör haline getirilmesi ve bölge turizminin hareketlendirilmesidir”.  Protokol konuşmalarının ardından Doğu Marmara Antik Kent Projesi ve Doğu Marmara Ak Projesi kapsamında Seramik atölyesi faaliyetlerine katılan  kursiyerlere sertifika verildi.