HABERLER
29-12-2016 23:59

TEDES SON AŞAMADA

TEDES SON AŞAMADA

Düzce Belediyesi ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yapılan yönetmelik değişikliği ile Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) olarak yeniden adlandırılmış ve çalışmalar sonlanma aşamasına gelmiştir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 16. Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde yürütülmekte olan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) işlemleri ihale kapsamında belirtilen teknik şartnamelere uygun olarak imalat aşaması yüklenici firma tarafından bitirilmiş olup Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından gerekli denetlemeler yapılarak 20.12.2016 tarihinde kabul işlemleri tamamlanmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde şehir merkezimizde 5 noktada kırmızı ışık, 3 noktada sabit hız sınırı, 8 noktada ortalama hız sınırı, 11 noktada park ihlali ve 1 noktada tam adaptif kavşak yönetimi ve müştemilatının kurulumu tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir.

Kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemi ile yürürlükte bulunan trafik kurallarının denetlemesi yapılarak kırmızı ışık ihlalleri, hatalı parklanmaların engellenmesi ve hız sınırlarının aşılmasının önüne geçilerek trafiğin düzenli akışını sağlayarak, trafik kazalarını en aza indirgemek ve can güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

İlgili makamların onayından sonra aktif olarak hizmet verecek olan Elektronik Denetleme Sistemi yürürlüğe girmeden önce ilimiz genelinde gerekli ilan ve duyurular resmi kanallar tarafından yapılacaktır.