HABERLER
26-01-2017 23:59

EMITT FUARININ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

EMITT FUARININ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı 21’incisi için Beylükdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar merkezinde resmi açılış töreni yapıldı.

Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı 21’incisi için Beylükdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar merkezinde resmi açılış töreni yapıldı.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi ile Akçakoca’nın da yer aldığı fuarda Türkiye’deki şehirlerin yanı sıra 80 ülkenin de tanıtım standı açtığı öğrenildi. Dünyanın beşinci büyük turizm fuarı olma özelliği taşıyan EMITT’in açılışına katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de yaptığı açıklamada 21’inci EMITT fuarı için ayrı bir stand hazırlandığına dikkat çekerek yeniliklerden söz etti. Başkan Keleş:” 21’inci EMITT Fuarına katılıyoruz. Düzce adına Düzce Belediyesi olarak güzel bir stand yaptık öncelikle onu ifade etmek isterim. Düzce standında ne olması gerekir? Tabii ki öncelikle Düzce’nin doğal görüntüsünü yansıttık. Gördüğünüz gibi Düzce’nin şelalesi, yeşilliği, orman görüntüsü var. Düzce’nin Antik Kent merkezinin de burada yer alması çok normal. Onu da görüyorsunuz. Konuralp’deki Antik tiyatronun üç boyutlu maketini burada inşa ettik. Birebir olmasa da çok yakın bir benzerini burada sergiliyoruz. Yine Düzce’ye ait bir takım yöresel lezzetlerini burada sunuyoruz. Konuralp pirincinden yapılan kemik suyunda pişirilen pilavını burada misafirlere ikram ettik. EMITT fuarı Türkiye’de turizmin gelişimi açısından büyük bir önem taşıyor. Biz de bu fuara çok önem veriyoruz. Dünyada ilk beş fuar içinde yer alıyor biliyorsunuz. Biz geçen yıl valilik ile aynı stantta olduk ancak bu yıl Düzce olarak daha geniş bir yer edinmek istedik ve ayrı bir stand kurduk. Aslında bu güzel bir şey iki farklı yerde Düzce her koridorun sonunda ziyaretçilerin karşısına çıkacak. Standımıza baktığınızda Düzce’nin diğer illerden çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Biz özellikle doğallığa önem veriyoruz. Gördüğünüz stantta farklı bir dış kaplama görmeniz mümkün değildir. Gördüğünüz her şey Düzce’nin değerlerinin karikatürize edilmiş halleridir. Konuralp Gazi heykelleri birebir aynı boyuttadır. Canlı ağaçlarla düzenleme yapıldı. Şelale maketinden gerçekten su akıyor gördüğünüz gibi. Düzce ile özdeşleşmiş yiyecekler, lezzetler var masalarımızda. İnanıyorum ki bu yıl turist sayısı birkaç kat daha artacaktır. İnsan merak ettiği yeri görmek ister. Biz de bunu ne kadar sunarsak insanlar o kadar merak edecektir ve ilgi gösterecektir. Düzce’nin değerlerini ortaya çıkarmak istiyoruz. Geçen yıl bilirsiniz rafting botu koymuştuk. Üç boyutlu bir fotoğraf çektirme alanı oluşturmuştuk. Bu yıl konseptimiz daha farklı. Her yıl yeniliklerle gelmek için çalışıyoruz. Günün gelişen değerlerine göre bizler de kendimizi geliştiriyoruz” dedi.