HABERLER
10-02-2017 23:59

KONURALPTE BİR İLK “ARKEOPARK”

KONURALPTE BİR İLK “ARKEOPARK”

Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) hibe almaya hak kazanan Doğu Marmara Antik Kent Projesi faaliyetleri başladı.

Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) hibe almaya hak kazanan Doğu Marmara Antik Kent Projesi faaliyetleri başladı. Proje kapsamında Konuralp Antik Kent çalışmaları kapsamında Arkeopark oluşturuldu.

Proje kapsamında yer alan faaliyetlerden Arkeopark oluşturulması ve Antik Tiyatro çevresinde sokak sağlıklaştırması ve çevre düzenlemeleri kapsamında yapılan çalışmalar sona yaklaştı. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları bitirilen Arkeopark için Konuralp’ten çıkarılan eserlerin mulaj çalışmaları tamamlandı. Mulaj çalışmaları tamamlanan eserlerden Konuralp Bey, Osman Gazi ve Osmanlı kadın heykeli daha önce ilk olarak İstanbul’da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm Seyahat ve Turizm Fuarı’nda (EMITT) açılan Düzce Belediyesi standında görücüye çıkmıştı. Fuarda büyük ilgi gören heykeller hava şartlarının düzelmesi ile birlikte peyzaj çalışmaları tamamlanan Arkeopark’da yerlerini alacak. Dinlenme alanları ve yürüyüş parkurlarının bulunduğu Arkeopark bundan böyle bölgeden çıkarılan tarihi eserlerin sergi alanı olacak.