HABERLER
10-02-2017 23:59

KONURALP ÇEŞMESİNİN KAİDELERİ ORTAYA ÇIKTI

KONURALP ÇEŞMESİNİN KAİDELERİ ORTAYA ÇIKTI

Düzce Belediyesi tarafından tamamlanan 15 Temmuz Şehitleri Parkı içinde yapımı devam eden “Konuralp Çeşmesi”nin kaideleri yükseldi.

Düzce Belediyesi tarafından tamamlanan 15 Temmuz Şehitleri Parkı içinde yapımı devam eden “Konuralp Çeşmesi”nin kaideleri yükseldi.

Kısa bir süre önce Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Denizli’de bizzat incelediği doğal taşlardan yapılan “Konuralp Çeşmesi”nin büyük bir kısmı tamamlandı. 15 Temmuz Şehitleri Parkı içinde konumlandırılan çeşmenin kaideleri tamamlanarak çeşme içinde bulunan figürler de yerlerine yerleştirildi. Çeşmenin yapımı hakkında konuşan Başkan Keleş, çeşme projesinin büyük bir titizlikle hazırlandığına dikkat çekerek “şehir merkezinde oluşturduğumuz bu yeni yaşam alanında önemli bir üniteyi daha hayata geçiriyoruz. 15 Temmuz şehitlerinin adını yaşattığımız bu parkta Düzce’nin en eski yerleşim yeri olan Konuralp’i de yansıtıyoruz. Denizli’de yerinde incelediğimiz doğal taşlarla yaptırdığımız heykelleri buradaki çeşmenin içine konumlandırdık. Yüksek kaideler önünde bulunan süs havuzu ve içinde bulunan çeşitli heykellerle bu park çok daha farklı bir atmosfere bürünmüş olacak. Her zaman söylediğimiz gibi kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Burada kullanılan doğal taşların niteliği ve yapının yansıttığı dönem ile Düzce’de bundan 5 bin yıl sonra bile insanlar bu parkta, bu çeşmenin önünde Düzce ile özdeşleşmiş yapılar önünde fotoğraf çektirecek” dedi.

Parkın içinde bulunan yürüyüş yolları, kaykay pistleri ve sosyal tesisi ile ailelerin gönül rahatlığı ile zaman geçirebileceği bir alan inşa edildiğini belirten Başkan Keleş “daha önce de ifade ettiğim gibi sosyal belediyecilik; vatandaşa yaşam alanları sunmak, vatandaşın sosyalleşmesini sağlamak ve ucuz hizmeti ayağına kadar götürmektir. Biz de Düzce Belediyesi olarak bu anlayış çerçevesinde yatırımlarımızı hizmetlerimizi yapıyoruz. Bu parkın inşası ve içinde yer alan ünitelerin ilgi görmesi bizim için en büyük guru kaynağıdır. Yıllar sonra da bu şehirde izimizin kalacağını biliyor ve mutluluk duyuyoruz. Çeşmenin yapımı tamamlandığında da parkımızın resmi açılışını da gerçekleştireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.