HABERLER
16-02-2017 23:59

DÜZCE BELEDİYESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

DÜZCE BELEDİYESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Düzcenin Sesi Gazetesi Yazarı İlhami Atasever yazdı

İlhami ATASEVER’İN köşe yazısı…

 Düzce’de kaç adet bulvar, cadde ve sokak var? Düzce’deki bulvar, cadde ve sokaklar hangi mahallede? Çok merak ederim hangi bulvar, cadde ve sokak hangi mahallede diye. Düzce belediyesine; Düzce’deki bulvar, cadde, sokak sayı ve isimlerini mahalle mahalle verebilir misiniz? Diye sorsam verebilir mi?

Veya şöyle bir soru sorsam; Düzce’de belediye başkanlığı görevini yapanların tamamının isimleri Düzce’de bir yerlere verilmiş mi?

Düzce’de, 1881 yılından bugüne kadar; Müderris Ahmet Efendi’den başlayarak Nuri (AKSU) Bey, Mustafa ALYANAK, Hacı Halilzade Hakkı GÖZAYDIN, Kadızade Ali BEY, Hacı Hamdi BEY, Hüseyin Remzi BEY, Çakmakzade Ahmet EFENDİ, Mehmet KASAPOĞLU, Nuri ÖZKASAP, İsmail ÖZTÜRK, İsmail ÇAKMAN, Mehmet GÖSTERİŞLİ, Mansur BAYRAM, Mustafa FIRAT, Necip Kadir GÜNEY, Halil ÜSTÜNER, Afer TÜTÜNCÜOĞLU, Celal KASAPOĞLU, Hidayet GÖSTERİŞLİ, Süleyman KUYUMCU, İsmail Etem ATAM, Selahattin OLCAR, Ruhi KURNAZ, İsmail BAYRAM ve Mehmet KELEŞ olmak üzere toplam 26 kişi belediye başkanlığı görevi yapmış.

ŞEHRÜL-EMİN olarak seçilen bu insanların isimlerini bir yerlere vermeye değmez mi? İlimizden şehit olan asker ve polislerimiz var. İlimizden milletvekili olarak seçilmiş hizmet etmiş, bakan olmuş kişiler var. İlimizde görev yapmış, iz bırakmış eğitimciler, müftüler, hocalar var. İlimizde yaşamış, her yönüyle şehrimizde güzel örnek olmuş insanlar var. İlimizde doğmuş ama görevi icabı il dışında birçok yerde isim yapmış insanlar var. Bu kişilerin kimler olduğunu araştırıp, isimleri belli yerlere verilerek yaşatılabilir. Yaşadığı veya hizmet ettiği beldeye maddi veya manevi olarak katkı sağlayan hayırseverler, yapmış oldukları eserlerle kendi isimlerini, anne, baba veya çocuklarının isimlerini yaşatmaya çalışıyorlar!

Kimlerin ismi nerelere verilebilir. Görev icabı yaptığı hizmetlere göre her yere verilebilir. Mesela; Okul, Köprü, Cami, Kur’an Kursu, Hastane, Sağlık Ocağı, Anaokulu, Kütüphane, Resmi kurumlar, Bulvar, Cadde, Sokak vb. yerlere isimleri verilebilir.

Mesela; Yeni terminal binamız açıldı. Eski yıllarda belediye başkanlığı görevi yapmış olan Hidayet Gösterişli’nin ismini ben bir yerlerde görmedim ve duymadım. Evi, işyeri oralara yakın bir yerde. Bildiğimiz o kereste atölyesi binası hala orada mevcut halde bulunuyor. Rahmetlinin ismi yeni terminal binasının oralarda bir sokak veya caddeye verilemez mi?

Düzce Belediyesi “İsimleri Yaşatmak” adına örnek bir uygulama başlattı.

09.02.2017 tarihli basında çok güzel bir haber vardı. Düzce Belediyesi örnek bir uygulama başlattı. Bulvar, cadde ve sokaklara, ülkemize ve Düzce’mize mal olmuş tarihi şahsiyetler için isimleri verilen bulvar, cadde ve sokakların başlarına kısa özgeçmişleriyle birlikte tabela asılacak. Doğrusu çok güzel bir uygulama. Bu kararı alanları tebrik ederim.

“Değer verirseniz değer bulursunuz!” Hoşçakalın.

16 Şubat 2017

.