HABERLER
16-02-2017 23:59

TEKNOPARK BİNASI YÜKSELİYOR

TEKNOPARK BİNASI YÜKSELİYOR

Kurumsal olarak Düzce Belediyesi’nin de içinde bulunduğu Düzce Teknopark için inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. 13 bin 965 m2 inşaat alanına sahip Düzce Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuluçka ve Yönetim Merkezi binası, 1 ana blok (A Blok) ve ana bloğa ek olarak yapılacak 6 bloktan oluşacak.

Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin Düzce Teknopark Yönetim ve Kuluçka Merkezi binasının, gerek Düzce Üniversitesi’ne gerekse Bölgeye özellikle girişimcilik ve inovasyon alanlarında birkaç basamak birden atlatacağına dikkat çekti. Şahin yeni bina ile ilgili olarak şu bilgileri verdi “Ana Blok’un zemin betonu döküldü, demirlerin bağlanma ve yerleştirilmesi aşaması tamamlanarak temel atmaya hazır hale getirildi. Teknopark binası zemin altında 1 ve zemin üzerinde 3 olmak üzere toplam 4 katlı bir merkez olacak’. Şahin inşaatın bir yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin öncelikli olarak Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’deki girişimcilerin, iş fikirlerini ürün ya da hizmete dönüştürmesi ve ticarileştirmesi süreçlerinde başarılı ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmelerini sağlamak amacıyla 2016 yılında Teknopark bünyesinde D-IN81 Kuluçka Merkezi kurduklarının altını çizdi.

Teknoparkın yeni binasında 160 kiralanabilir ofisin yer alacağı bilgisini paylaşan Düzce Teknopark Genel Müdürü, “Bu ofisler, 10 m2, 30 m2, 45 m2, 60 m2, 100 m2 ve 200 m2 olarak farklı özellikteki firmalara göre tasarlanmıştır. Ayrıca 250 koltuk kapasiteli konferans salonu, her katta 2 adet olmak üzere toplam 8 toplantı salonu, 248 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparkı, kullanıma açık terası, restorantı, kafesi gibi tesislerin yanında su deposu, jeneratörü, bina içi asansörü, sığınağı ve ortak deposu ile tam bir kompleks yapı olacaktır” dedi.