HABERLER
17-02-2017 23:59

KONURALP EKİBİ HEM FAALİYET HEM ZİYARET YAPIYOR

KONURALP EKİBİ HEM FAALİYET HEM ZİYARET YAPIYOR

Düzce’de uygulamaya geçirilen ‘Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor’ projesini yürüten Turizm Marka Ekibi çalışmalarını çok yönlü olarak yürütüyor.

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi ekibi proje faaliyetlerinin yanı sıra protokol ve  proje paydaşı olan kurumları ziyaret ediyor.

Düzce’de uygulamaya geçirilen ‘Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor’ projesini yürüten Turizm Marka Ekibi çalışmalarını çok yönlü olarak yürütüyor.  Projenin gönüllü destekçileri olan Konuralpliler turizm marka ofisinde çalışıyorlar. Proje ekibi faaliyetlerinin yanı sıra protokol ve proje paydaşı konumunda bulunan kurumları da ziyaret ediyorlar. Ekip bir ay içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret etti. Proje Koordinatörü Emine Yüksel, faaliyetler ve ziyaretler konusunda şu bilgileri verdi, “ Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi sürecin de ortaya konulan kısa orta ve uzun vadede Konuralp’te turist karşılama, ağırlama, konaklama, uğurlama modelini birlik ve beraberlik çerçevesinde bir sürdürülebilirlik ön plana çıkmıştır. Konuralp’te atlı kapıdan başlayarak, Kırk basamaklar, Su kemerleri, Asar tepesi, eyea eko turizm çiftliği,Roma köprüsü gibi Konuralp’in tarihi ve kültürel aktivitelerin yaşatılacağı güzergâhın elden geçirilmesi Konuralp’te hediyelik ürün noktasında üretim atölyesi konaklama yapılacak evlerin düzenlemesi Konuralp yemekleri yenilecek bir ortamın düzenlenmesi Kültür bakanlığını uygun fonları ile ilgili çalışmaların yürütülmesi konuları ele alınmıştır. Ayrıca Konurlap’te Kültür Ve Turizm Çalıştayı gündeme gelmiştir.”