HABERLER
06-03-2017 23:59

DEPREM HAFTASINDA VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLDİ

DEPREM HAFTASINDA VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLDİ

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı),  Ulusal Medikal Kurtarma UMKE, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Kızılay, Düzce Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu, Düzce Arama Kurtarma Derneği DAKE, Ulusal Arama Kurtarma Araştırma Derneği Düzce Ekibi işbirliği ile 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir tatbikat düzenledi. Tatbikata vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir tatbikat düzenledi. Arama ve kurtarma ekipmanlarının tanıtıldığı tatbikata AFAD, UMKE ve DAKE de destek verdi.

Düzce’nin bir gerçeği olan deprem tehlikesine dikkat çeken tatbikatta arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan ekipmanlar vatandaşlara tanıtılarak bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Deprem başta olmak üzere yangın ve sel gibi doğal afetlere karşı uyarıcı nitelik taşıyan, farkındalık yaratmayı amaçlayan tatbikatta vatandaşlara da acil durumlarda uygulanacak hayat kurtarıcı bilgiler verildi. Gerçeğini aratmayan tatbikata vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.