HABERLER
10-03-2017 23:59

DÜZCE’YE 8 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILDI

DÜZCE’YE 8 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILDI

Başbakan Binali Yıldırım Düzce’de düzenlenen “Referandum Mitingi”nde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Düzce’de düzenlenen “Referandum Mitingi”nde konuştu. Düzce’ye 8 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım “kesintisiz istikrar için yepyeni bir Türkiye için kararımız evet” ifadelerini kullandı. Miting alanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile partililer de hazır bulundu.

“Referandum Mitingi” için Düzce’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım Düzce’de yapılan yatırımları anlatarak önemli açıklamalarda bulundu. Anıtpark’da binlerin karşıladığı Başbakan Yıldırım, Düzce’ye 14 yılda 8 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını vurgulayarak “Düzce 1999 yılında iki büyük felaket atlattı, adeta küllerinden doğdu. 17 Ağustos 12 Kasım depremlerinde birçok Düzceli kardeşim hayatını kaybetti. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Düzce yaralarını sarmaya başlamasının hemen ardından AK parti iktidarıyla taşıtı. Geçen 15 yılda ne yapmışız. Düzce’ye 8 Milyar TL’lik yatırım ve destek yaptık. 30 bin öğrencinin öğrenim gördüğü üniversiteyi kurduk. Eğitim için 300 milyon üzerinde kaynak kullandık. 919 derslik inşa ettik. İl genelinde entegre hastanelerin yapımını tamamlayarak Düzce’ye toplam 4 hastane kazandırdık. Sağlık yatırımları 60 milyonu geçti. 74 kilometre bölünmüş yol yaptık. Çevreyolları hizmete girdi. Kuzey çevreyolu bitti, hizmete sunuldu.

Gümüşova Gerede arasındaki çevreyolu da bu yıl içinde bitecek. Ulaşıma 3 Milyar TL kaynak harcandı. Enerji 300 milyon, Aile ve Sosyal Politikalar için 140 milyon, gıda, tarım ve hayvancılık için 550 milyon, orman su işleri için 650 milyon kaynak sağlandı. Yıllardır bitirilemeyen Kültür Merkezi bitti. Otogarı bitirdik. Otogar TEM otoyol bağlantısı ile Yığılca yolu da bitecek. Bu yol üzerinde üç viyadük yapılacak ve kalan kısmı da bitecek. Benim Yığılca ile aramda çok eskiye dayanan bir bağ vardır. 1983’de Yığılca’ya çok gidip geldim. Güzel insanlarını tanıma fırsatı buldum, dost edindim. Şimdi Düzce’ye bir müjde vermek istiyorum; bu şehre güzel bir stadyum yakışır. Gençler stadyum yapılacak. İcraat yapıyoruz. Birileri hala yatırımın yapılmadığı o eski günlere dönmek istiyor. O günlere asla dönmeyeceğiz. O zaman şu gür sesleri yeniden duyalım. Gücümüz millet kararımız evet” dedi.