HABERLER
20-03-2017 23:59

BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNLERİ HİZMETE GİRDİ

BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNLERİ HİZMETE GİRDİ

İlhami Atasever’in Köşe Yazısı

Sağlık Bakanlığı ile UNESCO´nun ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında “Bebek bakım ve emzirme kabinleri” 08.03.2017 tarihinde hizmete girdi. Düzce belediyesinin destekleriyle vatandaşların hizmetine sunduğu kabinler sayesinde çocuklarıyla birlikte çarşıya çıkan anneler, bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için yer aramak zorunda kalmayacaklar.

Bebek Emzirme Kabinleri, “Büyük cami önü, Cedidiye cami önü” ve “Anıtparkta”olmak üzere 3 noktada bulunuyor. Kabinlere giriş çıkışlar güvenlik nedeniyle 7/24 kamera sistemiyle kontrol edilmekte.

Bu kabinlerde ayrıca kitap paylaşım noktaları, engelli araç şarj istasyonları ve Bankalara ait 2 adet de ATM bulunuyor.

Bebek bakım ve emzirme kabininin içinde bebek emzirme koltuğu, bez değiştirme masası gibi annelerin işini kolaylaştıracak donanımlar bulunuyor.

Bu kabinlerden faydalanabilmek ve kapısından içeriye girebilmek için özel kart sistemi kullanılıyor. Belediye, Anne bebek güvenliğini düşünerek “Annelere özel kart” veriyor. Kişiye özel olan bu kartlara sahip olmak için 0-2 yaş bebekleri olan anneler; kendi kimliği ve çocuğun kimliğiyle birlikte Düzce belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuru yapıyorlar. Kendileri için düzenlenen kartlarını oradan alıyorlar.  Bu kartlar aynı zamanda Türkiye’nin her tarafında geçerli olan kartlardır. Kartların süresi bebek 2 yaşını doldurana kadar geçerlidir.

Bebek bakım ve emzirme kabinine, kart okutularak giriş yapılacak. Anne ve çocuk içeriye girdikten sonra kapı otomatik olarak kapanacak. Kabinin ortalama kullanım süresi 15 dakikadır. 15 dakikadan sonra kabine başka bir kullanıcı da girebilecektir. Kartlar kişiye özel olduğu için başka biri tarafından kullanılamayacak.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü; Düzce’nin eski belediye binasının olduğu yere yapılan “Belediye iş merkezinin 2. Katındadır.” Yani Adil Seven İş merkezinin karşısındaki binada bulunmaktadır.

Konu ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar 0 380 514 28 45 numaralı telefondan ve [email protected] internet adresinden de bilgi alabilirler.

Bebek bakım kabinlerinde ayrıca engelli vatandaşlarımızın akülerini şarj edebileceği yerler de bulunmaktadır.

Bankalar, bebek bakım ve emzirme kabinlerinin sarf malzemeleri ve bazı giderlerini (Bez, ıslak mendil, temizlik işi vb.)  karşılıyorlar. 

Bankamatiklerin göz önünde ve merkezi bir yerde oluşu da aynı zamanda vatandaşlarımız açısından büyük bir hizmet olarak kabul görüyor. Edinilen bilgilere göre Belediye, Bankalardan ayrıca kira bedeli almıyor. Hoşça kalın.

İlhami Atasever- Düzce'nin Sesi Köşe Yazarı/ 20 Mart 2017