HABERLER
23-03-2017 23:59

TÜRK MİLLETİNE ÖZGÜN ANAYASA

TÜRK MİLLETİNE ÖZGÜN ANAYASA

Türk milletine özgün, bizim benliğimize, varlığımıza en çok uyan kendi yaptığımız yeni anayasamızla inşallah ülkemizi 2023'e sonra 2053'e daha sonra da 2071'e inşallah taşıyacağız.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ‘ Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa’ panelinde konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş referanduma getirilen yeni Anayasa’nın Türk milletine özgün bir Anayasa olduğunu ifade etti.  Yeni anayasa ile ülkenin önünün açılacağını işaret eden Başkan Mehmet Keleş,  “Gençlerin önünü açan, yönetimde çift başlılığı ortadan kaldıran hiçbir yerden ithal etmediğimiz tamamen bize özgün, Türk milletine özgün, bizim benliğimize, varlığımıza en çok uyan kendi yaptığımız yeni Anayasamızla inşallah ülkemizi 2023’ e sonra 2053’e daha sonra da 2071’e inşallah taşıyacağız’ dedi.

Başkan Mehmet Keleş panelde özetle şu görüşlere yer verdi “Bugünkü konu gerçekten önemli ve ne kadar bunu konuşursak ne kadar iyi anlatırsak sonuç da aslında o kadar iyi çıkacaktır. Şimdi aslında EVET’ çilerin yani bizlerin nedeni açıkça belli neden evet diyoruz ve bu sistem ülkemize ne getirecek bu çok açık belli. Hayır diyenlerin neden hayır dediği belli değil. Ne söyledikleri belli değil. Ama bizim bir sorunumuz var neden evet dediğimizi topluma iyi anlatmamız lazım. Akşamları kahvehanelere gidiyorum cadde sokak geziyoruz ilçelerimizi gezdim. Özellikle vatandaşın kafasında bazı soru işaretleri var bu soru işaretlerini gidermememiz lazım yani haklıyken haksız duruma düşmemek için ya da çok haklı sebeplerden yola çıktığımız halde iyi izah edemediğimiz için vatandaşlarımız için iyi anlaşılamadığı için bu anayasa değişikliğini iyi anlatmamız gerekiyor. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemini ben kazanacağımızdan eminim. Buradaki gayret yüksek bir oran yakalamak daha az bir oy oranıyla kazanılmasına vesile olmamak içindir. Ki saygıdeğer misafirlerimiz zannediyorum birazdan bunu izah edecekler. Referandum %60 la geçerse karşı taraftakilerin söyleyeceği şey bu Anayasa Türkiye’nin %40’ı temsil etmiyor diyecekler. Ya da %70’i ile geçerse %30’unu ilgilendirmiyor, %80’le geçerse %20’sini ilgilendirmiyor diyecekler. Benim tahminin aslında yüzde 76’dır. Çünkü kemikleşmiş yüzde 20’lik bir sol oy var. Yeni Anayasa, güçlü bir Türkiye için daha fazla demokrasi sloganıyla çıktığımız yolda bütün vesayet kalıntılarını ülkemizden kurtaracaktır. Yine yeni Anayasa ile kalıcı bir siyasi istikrara kavuşacağız. Hızlı ve etkili bir yürütme aynı zamanda, güçlü yasama, güçlü yürütme, güçlü meclis ile birlik ve uzlaşma ile daha güvenli ve huzurlu bir Türkiye ortamı oluşacaktır. Güçlü yönetim güçlü devlet vaad eden yeni sistem yani Cumhurbaşkanlığı sistemine hep birlikte inşallah geçiyoruz. Gençlerin önünü açan, yönetimde çift başlılığı ortadan kaldıran hiçbir yerden ithal etmediğimiz tamamen bize özgün, Türk milletine özgün, bizim benliğimize, varlığımıza en çok uyan kendi yaptığımız yeni anayasamızla inşallah ülkemizi 2023’ e sonra 2053’e daha sonra da 2071’e inşallah taşıyacağız’