HABERLER
27-03-2017 23:59

“TÜRKİYE GÜCÜNÜ ARTIRMAYA DEVAM EDECEK”

“TÜRKİYE GÜCÜNÜ ARTIRMAYA DEVAM EDECEK”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Keleş programda Suriye’deki çadırkente yapılan yardım organizasyonu ve 16 Nisan Referandumu hakkında konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş katıldığı televizyon programında şu açıklamalarda bulundu: “Biliyorsunuz Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz belki burada batıda bunu çok fazla hissetmiyoruz ama memleketimizin güneyindeki vatandaşlarımız bunu çok ciddi hissediyor. Bugüne kadar kayıtlar Suriye’de 600 bin kişinin öldüğünü söylüyor. Oradaki nüfusun üçte ikisi mülteci konumuna düştü. Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli yaşıyor. Bunların hepsi kamplarda ya da derme çatma kendilerine göre oluşturdukları yerlerde yaşıyor. Hem Düzce Belediye Başkanı hem de Türkiye Belediye Başkanlar Birliği genel başkanı olarak bunlara yardımlar yapılmasının koordine edilmesi düşüncesindeyim. Biz de Düzce Belediyesi olarak bunun için bir yardım organizasyonu düzenledik. 200 aile ve toplam 652 kişinin bakımını tamamen üzerimize aldık. Bundan sonra yanlarında Düzce halkı, Düzce Belediyesi var.”

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa” paneli hakkında da konuşan Başkan Keleş:”Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa panelinde önemli konular konuşuldu. Türkiye’yi 16 Nisan’da inşallah yeni bir sistemle, yeni bir yönetimle tanıştıracağız. 1980’den bugüne uygulanan, darbeciler tarafından yazılmış olan anayasa tarihe karışmış olacak. Panelde Bolu’lu çok önemli bir arkadaşımız da vardı. Fatih Metin, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Cumhurbaşkanımızın Ekonomi Danışmanlarından Levent Yılmaz ve Optimar Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir katıldı. İnanıyorum ki bu panelden sonra izleyenler neden evet diyeceklerini öğrenmiş oldular. Burada çok önemli bir şey söylemek istiyorum; panelde Fatih Bey’in konuşmasından bir kısım paylaşacağım. Osmanlı’nın duraklama devrinden beri Türk insanı ve hatta Müslüman coğrafyasında çeşitli planlar yapılıyor. Çeşitli kavgalar ortaya çıkarıldı. Darbelerle Türkiye’ye çelme takıldı. Ciddi krizler yaşadık. Bugüne kadar süregelen çok çeşitli sorunlarla boğuştuk. En son 15 Temmuz’da bunun en kanlısını yaşadık. Sayın Fatih Metin dedi ki; sizleri 2013 yılı Mayıs ayına götürmek istiyorum. Türkiye o ayda en düşük enflasyon oranını gördü. O ay faiz oranları en alt seviyelere indi. Yine Mayıs ayında borsa tavan yaptı ve rekor kırdı. Merkez Bankası’nda en yüksek döviz rezervini gördük. Aynı şekilde IMF’ye olan son borç taksidi ödendi. Aynı anda ABD Başkanı Obama İsrail’de Netanyahu ile görüşerek adeta emrivaki bir şekilde ‘hadi şimdi Türkiye’den özür dile’ dedi ve İsrail devleti ilk kez başka bir devletten özür diledi. Yine o Mayıs ayında Avrupa’nın asla kabul etmediği, engellemeye çalıştığı bir şeye daha imza atıldı. 3. Boğaz köprüsü, Osman Gazi köprüsü ve 3. Havalimanının ihaleleri bu ay içinde yapıldı. Ne oldu peki o ay içinde ‘Gezi Olayları’ meydana geldi. Dışarıda ve içeride Türkiye ile ilgili beklenti içinde olanlar, kontrol altına almak isteyenler, biraz kıpırdama gördüklerinde ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Artık bu gibi yaptırımlara dik duran, yere sağlam basan bir Türkiye var. 16 Nisan’dan sonra bu güç artarak devam edecek inşallah” dedi.