HABERLER
29-03-2017 23:59

DOĞALGAZ KULLANIMI YAYGINLAŞACAK

DOĞALGAZ KULLANIMI YAYGINLAŞACAK

Birinci aşamada ihtiyacı olan ailelere kömür yerine doğalgaz sobası verilecek

DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan Bakan Faruk Özlü’ye teşekkür etti

DOĞALGAZ KULLANIMI YAYGINLAŞACAK

*- Birinci aşamada ihtiyacı olan ailelere kömür yerine doğalgaz sobası verilecek.

*- İkinci aşamada Boğaziçi beldesi doğalgaz hattına alınacak ve 2017 Kasım ayına kadar şebeke    tamamlanarak beldeye doğalgaz verilecek.

*- Üçüncü aşamada doğalgaz hattı bulunan yerlerde doğalgaza geçiş zorunlu hale getirilecek.

*- Düzce il genelinde 100 bin 632 daireye hat çekildi ve bunların 93 bin 272’si doğalgaz kullanıyor. Bu rakamlara göre doğalgaz kullanımı yüzde 93’e yükseldi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce il genelinde ‘Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılmasına’ yönelik açıklamaları kamuoyunda olumlu karşılandı. Doğalgaz yatırımlarından ve işletilmesinden sorumlu DERGAZ şirketi müdürü Mustafa Doğan, söz konusu kararın hava kirliliğinin önlenmesinde ve temiz yakıt kullanılmasında önemli etken olduğunu belirterek ‘ Bu yöndeki girişimlerinden ötürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e teşekkür ederiz’ dedi. Mustafa Doğan, DERGAZ olarak Düzce il genelindeki doğalgaz yatırımlarına devam ettiklerini de ifade ederek, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi “ 2017 yatırımlarımız içinde Boğaziçi beldesi bulunuyor. Fizibilite çalışmalarımızı tamamladık, bu yıl içerisinde Kasım ayına kadar doğalgaz şebekesini tamamlamış olacağız. Şu ana kadar il genelinde 100 bin 632 daireye doğalgaz ulaştırıldı, bunlar içinde de 93 bin 272 abone doğalgaz kullanıyor.”

3 BİN AİLEYE KÖMÜR YARDIMI YAPILIYOR

Düzce İl genelinde ortalama 3 bin aileye kömür yardımı yapıldığına dikkat çeken DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan, alınan karar gereğince yardım şeklinin doğalgaz sobasına dönüştürüleceğini söyledi. Doğan bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Düzce’nin coğrafi konumu hava kirliliğine çok müsaittir. Bir de nereden gelirse gelsin, kötü kömür kullanımı hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaşmasına neden oluyor. Bunun için temiz yakıt olan doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması zorunlu hale gelmektedir. Her yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaklaşık 2 bin 800, 3 bin aileye kömür yardımı yapılmaktadır. Şimdi alınan karar gereğince ısınma ihtiyacı olan ailelere kömür yardımı yerine doğalgaz sobası verilmesi gündeme gelmiştir.

DOĞALGAZ YATIRIMLARI VE ZORUNLU GEÇİŞ

DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan, doğalgaz yatırım ağının genişleyeceğini işaret ederek doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılacağını ifade etti. Doğan bu konudaki gelişmeleri de şu şekilde açıkladı “ Beldeler ve köylerde doğalgaz yatırım programı içine alınıyor. Boğaziçi beldesi bunun içindedir. 2017 yılı içinde Kasım ayına kadar doğalgaz hat çalışmaları tamamlanarak, gaz verilecek. Bunun fizibilite çalışmaları bitirildi. Köyler için yasa değişikliği yapılması gerekiyor. Bunun için Sayın Bakanımızın girişimleri bulunuyor, yapılacak. Bunun için de süreye ihtiyaç bulunuyor. Yasa değişikliğinin gerçekleşmesiyle birlikte, alt yapısı tamamlanmış, güzergahları belirlenmiş yerlere şebeke döşenecektir. Dolayısıyla şebeke olan her yerde doğalgaz kullanılabilecektir. Şu anda Düzce il genelinde doğalgaz kullanımı yüzde 93’e yükselmiştir. Hat bağlanan 100 bin 632 dairede abone sayısı 93 bin 272’dir’