HABERLER
07-04-2017 23:59

BAKANIN MİTİNGİNDEN MÜJDE ÇIKTI

BAKANIN MİTİNGİNDEN MÜJDE ÇIKTI

Bakan Özlü Efteni projesine yönelik önemli müjdeler verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Dr. Faruk Özlü Gölyaka’da mitinge katıldı.  Referandum çalışmalarına katılan ve destek veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Bakanın mitinginde yer aldı.

Gölyaka İlçe Teşkilatınca kent meydanında düzenlenen mitingde Bakan Özlü Efteni projesine yönelik önemli müjdeler verildi. Bakan Özlü Efteni projesine yönelik olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “Efteni Gölü’nde bir proje yapıyoruz. Gölün çıkışında baraj kapağı yapacağız. 334 hektar büyüklüğünde bir göl oluşturacağız. Bu Abant gölü büyüklüğünde bir alandır. Sulak alan tarafı aynı şekilde kalacak, çeşitli canlıların yaşam alanı olacak. Etrafında piknik alanları olacak, bunu çok önemsiyoruz. Efteni Oteli için Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ve İl Belediye Başkanımız Mehmet Keleş beraberce çalışıyorlar epeyce ilerledi. Biliyorsunuz gölün kenarında bir otelimiz var. Bu oteli iki belediye başkanımızla bankadan satın alıyoruz, imar edeceğiz, burası güzel bir konaklama tesisi olacak. Anlaşma tamam, otelin içindeki malzemelerin taşınması için bir anlaşma daha yapılması gerekiyor.”

Referandum çalışmaları kapsamında Düzce'de mitinglere devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü “16 Nisan bir reformdur. Türkiye'de çok önemli reformları hayata geçirdik. Reformlar yaptık. Aslında 16 Nisan'daki Anayasa oylaması da çok ciddi bir reformdur. Türkiye 2002'de az gelirli bir ülkeyken 2017'de yüksek gelir seviyesine sahip bir ülke haline geldi. Bunu biz yaptık. 3 bin dolarlardan 10 bin dolarlara geldik. Şimdi ikinci bir hamle ve sıçrama yapmak istiyoruz. Türkiye'nin hamle yapmasını, sıçramasını, hızla büyümesini istiyoruz. Dolayısıyla mevcut sistemde bir yenilik yapmak istiyoruz. İşte 16 Nisan'da oylayacağımız metin, Türkiye'nin sıçramasına, hamle yapmasına, büyümesine katkı sağlayacak olan yasal düzenlemedir’ dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, konuşmasının sonunda meydanda toplanan vatandaşlardan "Evet" oyu vermeleri için destek istedi.