HABERLER
24-04-2017 23:59

TİYATRO BERSİSA SAHNELENECEK

TİYATRO BERSİSA SAHNELENECEK

25 Nisan tarihinde saat 20,00’de oynanacak oyunun biletleri Düzce Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi sahnesini bu kez ‘Bersisa’ için açıyor. Devlet tiyatrolarının Bersisa adlı oyunu Düzce’de sahnelenecek.

 Gülebru Turna ve Boğaç Babür Turna yazdığı, Gülebru Turna’nın yönettiği Bersisa, adlı oyun Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Celil Yağız salonunda sahnelenecek. 25 Nisan tarihinde saat 20,00’de oynanacak oyunun biletleri Düzce Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

Oyunun Konusu:

Mevlevilikle ilgili sırları bulmaya talip olan bir akademisyen, Mâtuf Hoca, aradığının Mevlânâ Müzesi’ndeki bir yazmada saklı olduğuna inanmaktadır. Yazmayı bulmak için müzenin deposuna indiğinde kendisini zamanın ve mekânın dışında ama hakikatin içinde,  bir meselin ortasında bulur. Hz. Mevlânâ’nın naklettiği bu mesel artık yalnızca bir mesel değil hakikatin ta kendisidir, Bersisa’nın yolculuğu  Mâtuf’un yolculuğu olmuştur. Bu yolculuk ona dün olduğu kadar bu gün de önemli olan sırlar fısıldayacaktır. Ey can, haberin var mı?