HABERLER
02-05-2017 23:59

KIZ BASKETBOL TAKIMININ BAŞARISI

KIZ BASKETBOL TAKIMININ BAŞARISI

Play Off grubunda daha üst seviyedeki takımlarla mücadele eden takım yoğun maç trafiğine rağmen 6 takımın yer aldığı D grubunda 3.sırayı almayı başardı.

KIZ BASKETBOLCULARIN ANALİZİ UMUT VERİCİ

Düzce Belediyespor Kız Basketbol takımı Kadınlar Basketbol 2.Ligi (KB2L) Eleme Grubu 10.hafta son maçında kendi salon ve seyircisi önünde Burhaniye Belediyespor'u 76-49 mağlup etti.

Belediyespor bu galibiyetle birlikte ilk kez katıldığı Kadınlar Basketbol Bölgesel Liginde 15 yaş ortalamasına rağmen dev rakipleriyle başa baş mücadele  ederek 2.Ligdeki 10.maçında 6.galibiyeti alarak ligi 3.sırada bitirdi.

İSTATİSTİK VE ANALİZLER

Bölgesel Ligde 18 maç oynayan Düzce Belediyespor Kız Basketbol takımı Marmara grubunda yer alan köklü ve ciddi rakiplerine rağmen ligde 9 galibiyet alarak 10 takımdan 5.olmuş ve Play-Off'a katılmaya hak kazanarak büyük bir zafere imza atmıştı. Play Off grubunda daha üst seviyedeki takımlarla mücadele eden takım yoğun maç trafiğine rağmen 6 takımın yer aldığı D grubunda 3.sırayı almayı başardı.

Takım ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonunun en önemli alt yapı turnuvası olan U18 Genç Kızlar Finallerine katılmayı da başardı. Türkiyenin en önemli altyapılarının çarpıştığı organizasyonda 24 Mayıs tarihinde Hatay' da GALATASARAY, FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ, BOTAŞ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ , ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ve RİZE BELEDİYESİ ile karşılaşarak Türkiye Şampiyonluğu için mücadele verecek.

Düzce Belediyespor Kadın Basketbol takımımızın 2.lig sezonu bitmesine rağmen U18 Türkiye Finalleri ve Okul Sporları Türkiye Finalleri mücadeleleri sürüyor. Okul sporlarında da Türkiye Finallerine çıkan takım burada da Türkiye Şampiyonluğu için mücadele verecek.

Takımımızın sayı lideri 16,4 ortalamasıyla Elanur DEMİR oldu.Elayı 14,2 sayı ortalamasıyla Ronahi Zilan KIRAN ve 8,22 sayı ortalamasıyla Saliha MANDIRACI takip etti.

Takımımızın ribound lideri 8,88 ortalamasıyla Elanur DEMİRoldu.Elayı 7,33 ortalamasıyla Saliha MANDIRACI ve 7,11  ortalamasıyla Duygu KAHRAMAN takip etti.

Takımımızın asist lideri 5 ortalamasıyla Saliha MANDIRACI oldu.Salihayı 2,55 ortalamasıyla Ronahi Zilan KIRAN ve 2,44 ortalamasıyla Elanur DEMİR takip etti.

Takımımızın blok yapma lideri 1,11 ortalamasıyla Elanur DEMİR oldu.Elayı 0,42 ortalamasıyla Şevval AKÇAY  ve 0,22 ortalamasıyla Saliha MANDIRACI  takip etti.

Takımımızın top çalma lideri 3 ortalamasıyla Saliha MANDIRACI oldu.Salihayı 2,77 ortalamasıyla Elanur DEMİR ve 2,11 ortalamasıyla Duygu KAHRAMAN takip etti.

Takımımızda en fazla oynayan oyuncu 34 dakika 42 saniye  ortalamasıyla Saliha MANDIRACI oldu. Salihayı 32 dakika 6 saniye ortalamasıyla Elanur DEMİR ve 31 dakika 34 saniye ortalamasıyla Ronahi Zilan KIRAN takip etti.