HABERLER
09-05-2017 23:59

BELEDİYE TRT İŞBİRLİĞİ

BELEDİYE TRT İŞBİRLİĞİ

Düzce Belediyesi ile TRT 1’de yayınlanan ‘Komşum Benim’ programı işbirliği ile Eskimengencik İlkokulunda bakım, onarım ve inşaat çalışması yapıldı.

Düzce Belediyesi ile TRT 1’de yayınlanan ‘Komşum Benim’ programı işbirliği ile Eskimengencik İlkokulunda bakım, onarım ve inşaat çalışması yapıldı.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ‘Eskimengencik İlkokulunun bakım ve onarım işini üstlendi. TRT 1’de yayınlanan Komşum Benim programı sunucusu Aynur Ayaz ve ekibi de okulda program çekimi yaptı ve inşaata katkıda bulundu.  Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş okuldaki çalışmaları yerinde inceledi, öğrencilerle sohbet etti. Yapımcılığını Semra Kaplan’ın yaptığı Komşum Benim programı konusunda sunucu Aynur Ayaz şu bilgileri verdi: “ Komşum Benim’; kültürümüzün baştacı unsurlarından olan ‘komşuluk’ ilişkilerini geliştirmek, sahip olduğumuz değerleri pekiştirmek, toplumsal ve bireysel yardımseverliği aşılamak, ‘umut’ duygusunu hep canlı tutmak için hazırlanmış bir sosyal sorumluluk programıdır.  ‘Komşum Benim” ekibi, ‘benim komşumun da desteğe ihtiyacı’ var diyen kişilerle bir araya gelir. Komşusunun tek başına çözemediği sorunu, yakınlarının desteğine rağmen ulaşamadığı hayallerini dinler. Bu doğrultuda programımıza başvuran komşu ile neler yapabileceğimizi konuşur, planlar ve hayata geçirir. Asıl amacımız kişilerin üzerine çöken karamsarlık duygusundan kurtularak, üretken, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmelerine ufak bir katkı sağlamaktır. Bu iyilik hareketinde işbirlikçilerimiz ve destekçilerimiz güzel yürekli komşularımız, kamu ve özel kuruluşlar, semt esnaflarımız, mahalle sakinleri, kısaca ‘ben de bir şey yapabilirim’ diyen kişi ve kuruluşlardır.