HABERLER
15-05-2017 23:59

DİLARA BOZAN ALTIN MADALYA KAZANDI

DİLARA BOZAN ALTIN MADALYA KAZANDI

Dilara Bozan, Bakü’de düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda dünya şampiyonu oldu

Düzce Belediyespor Kulübü sporcusu Dilara Bozan, Bakü’de düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Bayanlar katada Dilara Bozan finalde Mısırlı Aya İsmail’i yenerek altın madalya kazandı. +68 kilo kumitede mücadele eden Avrupa ikincisi Meltem Hocaoğlu ise çeyrek finalde İranlı M. Aghaei’yi 1-0, yarı finalde ise Endonezyalı D. Banurea’yı 5-0 yenerek finale çıktı. Finalde ev sahibi ülkeden Farida Aliyeva’yı 6-2 yenen Hocaoğlu, Bakü’de şampiyonluğa ulaştı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda karatecilerimiz 11 madalya çıkardı. Karatede 12 kategorinin 11’inde kürsüye çıkmayı başaran Türkiye ev sahibi Azerbaycan’ın ardından genel sıralamada en başarılı ülke oldu.

Bayanlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik, 68 kiloda Eda Eltemur, erkekler katada Mehmet Yakan, erkekler kumite 60 kiloda Aykut Kaya, 84 kiloda Alpaslan Yamanoğlu ve +84 kiloda Enes Erkan final maçlarını kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Bayanlar kumite 61 kiloda Merve Çoban, erkekler kumite 67 kiloda Ömer Kemaloğlu ve 75 kiloda Erman Eltemur da 4. İslam Oyunları’nı bronz madalya ile tamamladı.