HABERLER
16-05-2017 23:59

IV.MURAT SAHNELENECEK

IV.MURAT SAHNELENECEK

24 Mayıs tarihinde saat 20,00’de oynanacak

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi sahnesini bu kez  IV. Murat için açıyor. Devlet tiyatrolarının IV. Murat adlı oyunu Düzce’de sahnelenecek.

Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, rejisörlüğünü Prof. Dr. Bozkurt Kuruç’un yaptığı , IV. Murat Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Celil Yağız salonunda sahnelenecek. 24 Mayıs tarihinde saat 20,00’de oynanacak oyunun biletleri Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

Konusu: A.Turan Oflazoğlu, iktidar üçlemesinin ilk oyunu olan IV. Murat’ta Osmanlı İmparatorluğu içindeki saray entrikalarını kendine has üslubu ile destansı bir şekilde anlatır. IV. Murat, eylemsizliğinin ve sonrasında değişen durumlar karşısındaki eylemlerinin karşılığını sonuna kadar almış, tarihimizin en şaşırtıcı kişilerinden biridir. Çocuk yaşta tahta çıkan Sultan Murat, yıllarca ülkenin yönetimini dolayısı ile kendisinin yönetimini, annesi Kösem Sultan’a bırakmıştır. Ülkede yaşanan kargaşanın önünü alabilecek, sipahiler ve yeniçerilerin başını çektiği zorbalara karşı önlem alıp onlarla savaşacak gücü ne kendinde ne de çevresinde bulabilmiştir. Olgunluk döneminde ise karşımıza güçlü, otoriter, kesin kararlar verebilen bir padişah olarak çıkacaktır.