HABERLER
12-06-2017 23:59

KARDEŞLİK İFTARI YETİM VE ÖKSÜZLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

KARDEŞLİK İFTARI YETİM VE ÖKSÜZLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

AK Partili belediyer, düzenlediği Kardeşlik İftarlarıyla yetimlerle aynı sofrada buluştu. Düzce Belediyesi´nin düzenlediği Kardeşlik İftarı´na  Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de katıldı.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeşlik İftarı"  Grand Beyaz Saray Otel’de gerçekleştirildi. AK  Partili belediyeler tarafından 81 ilde Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan ‘Kardeşlik İftarı’na Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Şehit yakınları, davetliler, yetim ve öksüz çocukları katıldı.

Kardeşlik İftarında konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş , “Birlik Beraberlik ve Kardeşlik için bu akşam buradayız.  Türkiye’de her Ramazanın 15’in de Kardeşlik İftarı Ak Partili Belediyeler tarafından tertip ediliyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu akşamda buradayız. Hava muhalefeti sebebiyle Düzce Belediye meydanında gerçekleştirdiğimiz organizasyonu salonda gerçekleştirmek zorunda kaldık ayakta kalan misafirlerimiz varsa özür diliyorum. İnşallah bu güzel güzel ve mübarek ayın feyzine ve bereketine ermeyi yüce Allah’ım hepimize ermeyi nasip etsin. Her zaman böyle birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Katıldığı iftar programında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında şu ifadelerde bulundu: "Günümüzde İslam dünyasının çeşitli nedenlerle içinde bulunduğu karmaşalar, çatışmalar, savaşlar ve yıkımlar coğrafyayı adeta yetimler üreten bir merkeze dönüştürmüştür. Bu durumu görmek son derece elem ve üzüntü vericidir. İyiliği, güzelliği, doğruluk ve barışı temel alan İbrahim'i dinlerin doğduğu bu kadim topraklarda, maalesef güç ve çıkar kavgalarının yanı sıra dış etkiler sebebiyle her yeni bir gün onlarca çocuk yetim kalmaktadır.Yetim yavrularımıza ilişkin çalışmalar konusunda ülkemize baktığımızda ise özellikle son 15 yılda tarihsel geleneğimize ve medeniyet kodlarımıza yaraşır seviyelere ulaştığımızı görebiliriz. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yürüttüğü projeler dünya ölçeğinde örnekler teşkil etmektedir” diye konuştu.