HABERLER
06-07-2017 23:59

HALK UYGULAMADAN MEMNUN

HALK UYGULAMADAN MEMNUN

Araç gürültüsü, egzoz ortadan kalktı

İstanbul caddesinin araç trafiğine kapatılması en çok yayaları memnun etti. Uygulamanın sevindirici olduğunu belirten vatandaşlar, ‘ Sistemin 1-2 ay içinde daha iyi olacağına inanıyoruz. Olması gereken yapıldı’ dediler.

Düzce belediyesi tarafından İstanbul caddesinin araç trafiğine kapatılması memnunluk yarattı. Söz konusu caddenin hem araç hem yaya trafiği açısından yoğunluğuna dikkat çeken vatandaşlar’ Bu cadde araçlar için de yayalar için de sıkıntılıydı. En azından yeni uygulamayla yayalar daha fazla hareket alanı buldular, rahat hareket ettiler. Araç gürültüsü, egzoz ortadan kalktı’ dediler.

Uygulamadan cadde üzerinde hizmet veren esnaflar da memnuniyetlerini dile getirdiler ve şu görüşlere yer verdiler ‘ Cadde üzerinde zaten araç parklarına izin verilmiyordu. Akan yoğun trafikte de yayalar gönüllerince alış veriş yapamıyorlardı. Şimdi geniş bir alışveriş alanı ortaya çıktı’. Uygulamanın 1-2 ay içinde daha da iyi olacağına dikkat çeken vatandaşlar bu konuda da şu görüşlere yer verdiler.

‘İlk günler olduğu için özellikle araçlar güzergahlar konusunda sıkıntı yaşadılar. Ancak bu durum yerine oturur. Alternatif yol güzergahlarında trafik akışı hızlandırılırsa, cadde üzerindeki korkuluklar da kaldırılırsa yayalar ve sürücüler daha da rahat hareket ederler.”