HABERLER
17-07-2017 23:59

ÖDÜLLÜ FİLM DÜZCE'DE ÇEKİLDİ

ÖDÜLLÜ FİLM DÜZCE'DE ÇEKİLDİ

Düzceli oyuncuların rol aldığı kısa film ‘Düzce Belediyesi Film Platosu’nda’ çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ‘İhanet ve Direniş 15 Temmuz’ temalı 2. Çekmeköy Belediyesi Uluslar arası Kısa Film Yarışması’nda Nesip Khantürk’ün ‘Asım’ın Nesli’ filmi ödüle layık görüldü. Düzceli oyuncuların rol aldığı kısa film ‘Düzce Belediyesi Film Platosu’nda’ çekildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 15 Temmuz Anma etkinlikleri programında ‘Asım’ın Nesli’ filminin yönetmeni Nesip Khantürk’e plaket takdim etti. Başkan Mehmet Keleş ödül takdiminde yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi “ Evet, öncelikle çok tebrik ediyorum. Tabii bu film aslında Düzce’mizdeki film platosunda çekildi onu da burada zikretmemiz lazım. Biliyorsunuz yaklaşık 13 sene önce burada bir film platosu kurmuştuk. Birçok film ve dizi çekildi. Bu ödüllü kısa filminin de burada çekilmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Başta Güner Karaoğlu olmak üzere Düzceli sanatçıların ve oyuncuların yer aldığı ‘Asım’ın Nesli’ filminin konusu, halkın bu ihanet girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direniş ile “ihanet ve direniş” olgusunun farklı sosyal, kültürel ve sanatsal çerçeveden ele alınmasıdır.