HABERLER
28-07-2017 23:59

ESNAF GENEL MÜDÜRÜNDEN DÜZCE'YE TEŞEKKÜR

ESNAF GENEL MÜDÜRÜNDEN DÜZCE'YE TEŞEKKÜR

Düzceliler 15 Temmuzun birinci yılında da aynı kararlılıkla desteklerini sürdürmüşlerdir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan Düzce'de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar odaları birliği yöneticileri ve esnaf odaları yöneticileri ile bir araya geldi. Erkan, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ndeki (DESOB) toplantının sonrasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret etti.

Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ziyaret sırasında Başkan Mehmet Keleş’e, esnaf teşkilatının en önemli etkinliklerinden olan ‘Ahilik Haftası’ kutlama programına ilişkin bilgi verdi. Erkan program konusunda şu görüşlere yer verdi “   Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliğinde yaptığımız değişikliklerle, Ahilik kültürü çalışmalarının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında daha etkin yürütülmesine ilişkin düzenlemeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda, Ahilik Kültürünü tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere Ahilik Haftası Kutlamalarını, Kırşehir merkez olmak üzere tüm yurtta geniş katılımlı etkinliklerle gerçekleştiriyoruz. Ahiliği gelecek nesillere aktarmak ve kalıcı bir eser meydana getirmek amacıyla; her yönüyle Ahiliği kuşatan ve başvuru kaynağı niteliği taşıyan 2 cilt ve 1380 maddeden oluşan bir “Ahilik Ansiklopedisi” hazırlanmış ve ilim dünyasına sunulmuştur’. Erkan Ahilik Ansiklopedisini Başkan Mehmet Keleş’e takdim etti.

Ziyaret sırasında 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin demokrasi sınavı da değerlendirildi. Genel Müdür Erkan bu konuda da şu görüşlere yer verdi “ Hepimizin bildiği gibi, 15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış bir grup hain tarafından organize edilen darbe girişimi, yüce Milletimizin kararlılığıyla def edilmiştir. Bu mücadeleye devletini ve demokrasisini sahiplenen esnaf ve sanatkârlarımız da meydanlara çıkarak; canını ve geçimini sağladığı araçlarını kaybetmekten hiç çekinmeyerek, önemli katkılar sağlamıştır.  Bu süreçte Düzceliler de büyük bir vefa ve kahramanlık örneği sergileyerek vatanına, milletine, Devletine, Meclisine ve Cumhurbaşkanına sahip çıkmıştır. Düzceliler 15 Temmuzun birinci yılında da aynı kararlılıkla desteklerini sürdürmüşlerdir.” Başkan Mehmet Keleş de ziyaretten dolayı Genel Müdür Necmettin Erkan ile DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’ya teşekkür etti.