HABERLER
03-08-2017 23:59

“KUSURSUZ KAFE İÇİN DÜZCE’YE GEL”

“KUSURSUZ KAFE İÇİN DÜZCE’YE GEL”

Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile inşa edilen “Kusursuz Kafe” görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile inşa edilen “Kusursuz Kafe” görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile Düzce Belediyesi Kent Parkı içinde inşa edilen “Kusursuz Kafe” düzenlenen açılış töreni ile misafirlerini ağırlamaya başladı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Açılış törenine özel davet edilen Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Yeni Şafak Yazarı Ayşe Böhürler, ünlü tiyatro sanatçısı Sühely Uygur ve Sanatçı Çılgın Sedat da engelli gençler ve ailelerini yalnız bırakmadı.

Açılış töreninde konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş kafenin niteliği ve Düzce’deki engelliler için üstleneceği misyona dikkat çekerek “saygıdeğer valimiz, değerli milletvekillerimiz, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kusursuz Kafe açılışımıza hoş geldiniz. Bugün burada Düzce Belediyesi olarak önemli bir hizmetin daha altına imza atıyoruz. Düzce’de tespit ettiğimiz çeşitli okullarda eğitim gören bin 700 çocuğumuz için bir kafe inşa ettik. Bundan böyle tüm Düzcelileri buraya bekliyoruz. Herkes bu kafeye gelecek, burada çocuklarımızın ellerinden yiyecekler tadacak. Türkiye’de çok az örneği olan bu engelsiz kafede engelli kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyor, Kusursuz Kafemiz’in hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Düzce’yi yöneten değerli misafirlerimiz; Mevlana diyor ki; kusursuz dost arayan dostsuz kalır ama kusursuz kafe arayan Düzce’ye gelir, Düzce’de bulur. Eğer kusur nedir derseniz kusurun olmadığı yer burasıdır. Buraya gelmek için hiçbir ayrıcalığa gerek yok. Kim olursanız olun burası herkese hizmet verir. O yüzden ben başkanımıza milletvekillerimize tüm büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Biz belediye başkanımızdan İstanbul’da da çok hizmet almıştık, burada da almaya devam ediyoruz. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.”

Törende konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan da “Değerli misafirler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Sayın belediye başkanımıza bu kardeşlerimizin lezzetlerini tatmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Kusursuz Kafe Düzcemiz’e hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı törende yaptığı konuşmada Düzce Belediyesi tarafından engelliler için yapılan yatırımlara dikkat çekerek “bugün gerçekten farklı bir gün. Diğer faaliyetlerimizden çok farklı, gerçekten çok farklı bir amacı ve önemi olan bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Buraya gelen her vatandaşımız görecek ki engelli gençlerimiz her işin üstesinden gelebiliyor. Umarım bugün burada Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu hizmet diğer belediyelere de örnek teşkil edecektir. Şimdi daha büyük ve daha kucaklayıcı bir projeyi hizmete açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kurdele kesim töreninin ardından istihdam ve kafe işletmesinde görev almak üzere proje kapsamında çeşitli konular üzerine eğitim gören 45 engelli gencin sertifikaları verildi. Sertifika töreni ile birlikte ünlü tiyatro sanatçısı Süheyl Uygur ve Çılgın Sedat tarafından düzenlenen etkinlik ve oyunlarla engelli gençler doyasıya eğlendi.