HABERLER
07-08-2017 23:59

DÜZCE OFF-ROAD İÇİN ÇOK MÜSAİT BİR BÖLGE

DÜZCE OFF-ROAD İÇİN ÇOK MÜSAİT BİR BÖLGE

Düzce Belediyesi, Düzce Off-Road Birliği ve Konuralp Turizm Marka Derneği işbirliği ile ‘Konuralp Anma ve Turizm’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Kısa adı KAMOK olan Karadeniz Bölgesi Mahalli Off-Road yarışmasının ikinci ayak yarışmaları  5-6 Ağustos tarihlerinde yapıldı.

Konuralp Anma ve Turizm etkinliği kapsamında off-road yarışlarının startını Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş birlikte verdiler. 18 sporcunun bulunduğu ve 16 aracın start aldığı Karadeniz Mahalle Off-Road Kupası yarışları, Konuralp ve Düzce Üniversitesi Teknopark alanında heyecan içinde geçti. Yarışmanın Konuralp’in tanıtımında etkin rol oynadığını belirten Başkan Mehmet Keleş, ‘Motor sporlarında Düzce önemli bir yere geldi. Bundan sonra bu yarışlar devam edecek. Konuralp’te daha önce de oryantring yarışması da gerçekleştirmiştik. Konuralp’te bu ve buna benzer etkinlikler yapılacak. Buraya Türkiye’nin tamamından, hatta yurt dışından misafirler gelecek. Konuralp dünyanın tanıdığı bildiği bir yer olacak” dedi.

Başkan Mehmet Keleş, Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor projesi ile Konuralp’in tarih ve turizm kimliğinin ön plana çıktığını belirtti. Başkan Mehmet Keleş, Konuralp’in söz konusu proje ile daha da gelişeceğini ifade etti ve bu konuda da şu görüşlere yer verdi “ Proje kapsamında Konuralp içinde trekking hattı oluşturduk. Yapılan trekking yolu buraya çok büyük bir anlam kazandıracak. Çünkü Konuralp’e gelenler nerede nasıl yürümeleri gerektiğini neleri görmeleri gerektiğini bilmiyorlardı. Şimdi ise yapılan trekking yolu atlı kapıdan başlıyor, camiyi, türbeyi daha sonra antik tiyatroyu daha sonra su kemerlerini ve dereye iniyorlar. Buranın tarihi dokusuna uygun otantik kafe tarzı yerlerde yeme içme faaliyetlerinde bulunduktan sonra Konuralp’i ancak yaşamış olacaklar.”