HABERLER
07-08-2017 23:59

ULUSAL BASIN DÜZCE’DEN GEÇTİ

ULUSAL BASIN DÜZCE’DEN GEÇTİ

Ulusal radyo, gazete ve televizyonların temsilciliğini yapan yaklaşık 40 kişilik bir grup medya mensubu Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in misafiri olarak Düzce’ye geldi.

Ulusal radyo, gazete ve televizyonların temsilciliğini yapan yaklaşık 40 kişilik bir grup medya mensubu Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in misafiri olarak Düzce’ye geldi. Düzce’de çeşitli geziler yapan grup “Düzce’yi gezmek, görmek için iki gün yetmedi” yorumunda bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin iç turizme tanıtılması ve ulusal medyada duyurulması amacıyla bir grup gazeteciyi ağırladı. 5 Ağustos Cumartesi Düzce’ye gelen yaklaşık 40 kişilik medya mensubu Akçakoca gezisi ile Düzce ziyaretine başladı. Öğle yemeğinde buluşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici medya mensuplarına Akçakoca’nın tarihi ve sosyal yaşamı hakkında bilgi verdi.

Düzce’ye dönen heyet Başkan Mehmet Keleş ile birlikte şehir merkezini gezdi. Trafiğe kapatılan İstanbul Caddesi’nden geçerek 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda incelemeler yapan gazeteciler Başkan Mehmet Keleş’in park ve çevresinde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgileri dinledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş daha sonra misafirlerini Türkiye’deki sayılı projelerden biri olan ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan “Kusursuz Kafe”de ağırladı. Hafif mental yetersizliği olan gençlerin işlettiği Düzce Belediyesi Kusursuz Kafe’de kahve molası veren basın mensupları kafede bol bol fotoğraf çekti. Akşam yemeği için Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesislerine giden heyet serin ve temiz havanın keyfini çıkardı.

Düzce’de ilk kez gerçekleştirilen ve devamı gelecek olan “Ulusal Basın Zirvesi”nin ikinci gününde de inceleme gezileri devam etti. Düzce Belediyesi Samandere Sosyal Tesislerinde kahvaltı yapan medya mensupları Samandere şelalesine yaptıkları gezi sonrası doğanın yeşiline ve tesislere hayran kaldıklarını belirterek her an yeni bir sürprizle karşılaşmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Daha sonra Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü Rafting Tesislerine giden heyet burada rafting ve zipline gibi etkinlikler yaparak eğlenceli anlar yaşadı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de yalnız bırakmadığı ulusal basın temsilcileri, Düzce’nin bu denli farklı aktivitelere ev sahipliği yaptığını bilmediklerini ifade etti.

Gezinin son anlarında Konuralp’de düzenlenen Off-Road yarışlarının ödül törenine ulusal basın temsilcileri Başkan Mehmet Keleş’in dereceye giren yarışmacılara kupalarını vermesinin ardından Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’ne giderek Başkan Keleş’in Suriye’nin İdlib kentine kurulan kardeş çadırkenti ziyaretinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Başkan Keleş “Ulusal Basın Zirvesi”ne katılan tüm medya mensuplarına tek tek teşekkür etti. Basın mensupları da Başkan Keleş’e kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek “böyle güzel, böyle çok yönlü gelişen bir Düzce hayal etmemiştik. Gerçekten burada olduğumuz için çok mutluyuz. Burayı gezmek görmek için iki gün kesinlikle yetmiyormuş, onu anladık. Biz de sizi Ankara’da görmek isteriz ve hatta parlamentoda olmalısınız” ifadelerini kullandı.

Misafirler Başkan Keleş tarafından kendilerine fındık, yöresel ürün sepeti ve el yapımı çinilerin de takdim edilmesi ile Düzce’den uğurlandı.