HABERLER
06-09-2017 23:59

OKULLAR VE BELEDİYENİN HAYIR ÇARŞISI

OKULLAR VE BELEDİYENİN HAYIR ÇARŞISI

OKULLAR VE BELEDİYENİN HAYIR ÇARŞISI

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 18 Eylül 2017 pazartesi günü başlayacak. Hayırlı olsun. Bugünden hatırlatmak istiyorum. Maddi durumu iyi olmayan aileler okul başlamadan önce kıyafet ve kırtasiye ihtiyacının büyük bir bölümünü Düzce Belediye’sinin “Hayır Çarşısından” ücretsiz olarak temin edebilirler.

“Hayır Çarşısı” nerede diye merak edebilirsiniz? Hayır çarşısı; 1999 Düzce depreminde yıkılan eski belediye binasının yerine yapılan binanın 2. Katında, Düzce Belediyesinin “Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde” hizmet veriyor.

Okulların açıldığı hafta İlköğretim haftası olarak kutlanacak. Öğrenciler sabah ve öğle saatlerinde okul önlerinde yine toplanacaklar. Okul müdürleri her sabah ve öğlen yine konuşacaklar!

Öğrenciler karşısında konuşurken, öğrencilerimizin güneşin altında, ilerleyen günlerde soğukta beklediklerini unutmayalım! Konuşmalar kısa tutulursa daha doğru olur

Öğrenciler sınıflarına girdiğinde, sıralara oturduğunda kitaplar önlerinde hazır halde olacak. Ne güzel. Eskisi gibi kırtasiyelerde eziyet yok, izdiham yok. Kırtasiyeci de, öğrenci de rahat.

Öğrencilerde tek tip kıyafet zorunluluğu da kalktı. Bundan sonra öğrencilerin kıyafet işi velilerin isteğine göre olacak! Bu da güzel!

Bayan öğretmenler başörtüsü ile sınıflara girebilecek. Okulların büyük bir bölümü yenilendi. Şehir merkezinde Azmimilli ve Namık Kemal ilkokulu hariç prefabrik okullardan kurtulduk. Hayırlı olsun. Bugünden sonra yapılacak tek iş var o da çalışmak ve başarıyı yükseltmek.

İlköğretim haftasında okul Müdürleri de, Milli Eğitim Müdürleri de, vali de konuşacaklar. İyi şeyler söyleyecekler. Öğrenciler de dinleyecekler! Her şey güzel olacak inşallah.

Milli Eğitim Müdürlüğünün AR-GE bürosu önümüzdeki haftadan itibaren kolları sıvamalıdır. Bu büro Milli Eğitimdeki başarının, başarısızlığın sebepleri, olumsuzlukların ortadan kaldırılması için okullarda kurulması gereken komisyonlar, çalıştaylar vb. etkinlikleri yapmalıdır.

Bu iş için iddialı olunmalıdır. Mesai mefhumu gözetilmemelidir. Başarı adına ortalığı kırıp dökmeden, Ali kıran baş kesen cinsinden de olmadan herkes birbirini motive etmelidir.

Bu iş ciddiye alınıp, bugünlerden itibaren işe başlanırsa önümüzdeki 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilimiz başarı sıralamasında daha iyi yerlerde olur.

Geçmiş yıllarda başarılı olan okullar var. Düzce’de bu işi bilen arkadaşlar var. Bu işin denemesini yapan netice alan idareci arkadaşlar var. Sorulsun, araştırılsın, bulunsun, Gerekiyorsa o idareciler ilimiz adına bu işe dahil edilsinler!

Bazı okul müdürlerinin çalışmalarını görüyorum ve duyuyorum. Başarılı oluyorlar. Bunu tüm Düzce geneline taşıyabiliriz!

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm Milli Eğitim camiasına hayırlı olsun. Hoşçakalın.

İlhami Atasever/ Düzce'nin Sesi/ 6 Eylül 2017