HABERLER
19-09-2017 23:59

BASKETBOL TAKIMINA YENİ TRANSFER

BASKETBOL TAKIMINA YENİ TRANSFER

Düzce Belediyespor, hafta içinde Petkimspor, Bandırma, Selçuklu Belediyespor ve Bahçeşehirspor ile karşılaşacak

Düzce Belediyespor, Basketbol takımı için Pivot Mesut Ademoğlu ile 1 yıllık anlaşma yaptı. Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) çeşitli takımlarda oynayan Ademoğlu yeni sezonda Düzce Belediyespor formasını giyecek. Mesut Ademoğlu son 2 sezondur Muratbey Uşak forması giyiyordu.

TBL Federasyon Kupasına Türk Telekom galibiyeti ile başlayan Düzce Belediyespor, hafta içinde Petkimspor, Bandırma, Selçuklu Belediyespor ve Bahçeşehirspor ile karşılaşacak.

Mesut Ademoğlu kimdir (Röportaj : Mixbasket/ Ozan Aktay)

 Mesut Ademoğlu kimdir, basketbol yaşantısına nasıl ve kimin sayesinde başlamıştır?

1) Mesut Ademoğlu: 03 Mart 1982 tarihinde İstanbul'da doğdum. Ağabeyim Enis ve kardeşim Deniz ile beraber üc çocuklu bir aileye mensubum. Basketbola 1989 yılında Özel Çavuşoğlu Koleji ve Spor Kulübü'nde başladım. Basketbola başlamamdaki aslan payı Bülent Ermiş, Kemal Çalışkan, Tamer Hoca, Ahmet Çavuşoğlu (rahmetli) ve tabi ki ailemindi.

2) Çoğu kişi bilmez senin Amerika’da basketbol oynayıp yılın çaylağı seçildiğini. O yıllardan bahseder misin biraz?

Mesut Ademoğlu: Üniversite eğitimi ve sporu bir arada devam ettirmek için ABD'deki okullara başvurdum ve Çetin Yılmaz ağabeyin yardımıyla orada burslu olarak basketbol oynama şansı yakaladım. İlk etapta oldukça zorlanmama rağmen Ekim Yılmaz'ın (Çetin Yılmaz'ın oğlu) hem moral açısından hem de dil barajını aşma sürecindeki yardımlarıyla ilk senemde hem akademik açıdan hem de sportif açıdan başarıyı yakaladım. Özellikle spor ve eğitim dengesini sağlamamda ABD'nin katı kuralları, disiplini ve çalışma etiği çok yardımcı oldu. Devamındaki senelerde iyi başladığım ABD serüvenimi çok keyifli bir şekilde tamamladım. Kolay olmasa da çok keyif aldığım kesin.

3) Amerika dışında Bosna ve Rusya’da da oynadın. O yıllar senin için verimli geçti mi? Başka ülkede basketbol oynamanın avantajları ve dezavantajları nelerdi? Zorluklar yaşadın mı? Ne gibi tecrübeler edindin oralarda?

Mesut Ademoğlu: Türkiye dışında spor yapmak ve yaşamak benim daha hızlı olgunlaşmamı sağladı. Bulunduğum ülkelerin beğendiğim geleneklerini ve davranış şekillerini, kendi hayat felsefemi oluşturmaya çok yardımcı oldu. Ben gittiğim her yerden olumlu şeyler öğrendiğimi ve şu anda dünyayı daha geniş açıdan gözlemlediğimi düşünüyorum. Tabii ki tüm bu güzel şeylerin zor taraflarını da yaşadım ama üstesinden gelinemeyecek türde hiç bir şeyle karşılaşmadım. Tabir-i caizse kendi ayaklarımın üstünde durmayı daha erken öğrenmiş oldum.

4) Basketbol yaşantının yanında eğitimini de iyi bir şekilde götürdün. Hem de mezun olduğun üniversiteden derece yaparak. Bunu nasıl başardın? Bir tesadüf olmasa gerek… Neler söylemek istersin bu konu hakkında?

Mesut Ademoğlu: Benim ülkemden ayrılmamdaki en büyük sebep eğitim ve sporun bir arada gidemiyor olmasıydı. Büyük bir fedakarlık yapıp genç yaşımda ailemden ayrılıp çok da iyi İngilizce bilmiyorken ABD'ye gitmeye karar verdim. Okula başladığım günden bitirdiğim güne kadar hedefimi her an aklımda tutmaya çalıştım. Bu benim motivasyonumu oldukça etkiledi. Oradaki imkanlar çok üst düzeydi, ben de elimdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip okulumda kendi bölümümü birincilikle bitirdim. ABD'de sportif başarıların yanı sıra ulusal açıdan değerli "Wall Street Journal 'Best in Class" ve" Who’s Who Among Student in American Universities and Colleges" gibi bireysel ödülleri almaya hak kazandım.

5) Milli Takımlar’da da oynadın. Nasıl bir duygu?

Mesut Ademoğlu: Milli takımlarda görev almak çok onurlu bir görevdi. Bana o şans verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Kulüp takımlarında görev yapmanın çok üstünde bir sorumluluktu. Milli takımlarda senelerce karşılıklı oynadığım birçok arkadaşımla aynı takımda oynama firsatı yakaladım.

6) 1.ligde Ülkerspor, Darüşşafaka, Tekelspor, Kepez gibi takımlarda oynadın. Sence en verimli sezon geçirdiğin takım hangisiydi bunların içinde?

Mesut Ademoğlu: Basketbol oynadığım her kulübün ve her senenin ayrı bir yeri var, içlerinden birini seçmek gerçekten çok kolay değil. Bütün bu kulüplerde oynamaktan çok keyif aldım.

7) 1.ligde Amerikalılar’a verilen ayrıcalıktan yakınanlardansın. Türk oyunculara çok şans veriliyor denilemez. Bu sorun nasıl çözülür sence? Ya da yapılması gereken nedir?

Mesut Ademoğlu: Yakınıyorum denemez ama çok doğru da bulmuyorum. Tabii ki bu sistemi kuranlar bu konuda benden daha fazla mesai harcıyorlardır ama yine de birinci ligde üst düzey görev yapan 40 tane Türk oyuncu saymakta güçlük çekiyorum. O oyuncuların çoğu da ya 30'lu yaşlarda ya da o yaşlara çok yakın. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.

8) Amerika’daki basketbolla Türkiye’deki basketbol arasında ne gibi farklar var?

Mesut Ademoğlu: Fiziksel özellikler orada biraz daha ön planda tutuluyor burada ise fundamental ve oyun bilgisi daha ön planda.