HABERLER
21-09-2017 23:59

ONLARA SEVGİ İLE YAKLAŞACAĞIZ

ONLARA SEVGİ İLE YAKLAŞACAĞIZ

21 Eylül Dünya Alzheimer gününde ‘sevgi izi ‘ projesiyle 15 Alzheimer hastası bireylerin bileklerine ‘Sevgi izi’ dövmesi yapıldı. Programa Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri koordinatörü Gönül Asuk ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Kılıç katıldı.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir hizmete imza atıldı. Atv televizyonunda programcı ve sunucu Müge Anlı tarafından hayata geçirilen, başta Alzheimer hastaları ile özel eğitim ve bakıma muhtaç kişilerin ‘tanınmasına’ yönelik ‘sevgi izi’ projesi Düzce’de de uygulanacak. Düzce Belediyesi Meydanında düzenlenen programda Alzheimer hastaları ile özel eğitim ve bakıma muhtaç kişilere ücretsiz olarak sol el bileklerine 'Sevgi İzi'ni belirten bir rakam işlendi. Kişi kaybolduğunda, kolundaki Sevgi İzi'ni görenler emniyet güçlerine ve Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşlerine başvurabilecek.

"Sevgi İzi kaybolan bireyin güvencesi olacak"

Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileleri projeye davet eden Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “ Sevgi İzi'ni görenler önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.”