HABERLER
21-09-2017 23:59

SOKAK AYDINLATMASI TOPLUMSAL HİZMETTİR

SOKAK AYDINLATMASI TOPLUMSAL HİZMETTİR

Güvenli ve konforlu yaşam koşullarının yaratılması temel amaç olan şehircilik anlayışı içinde kent içi yol aydınlatmalarının önemi büyüktür.

Güvenli ve konforlu yaşam koşullarının yaratılması temel amaç olan şehircilik anlayışı içinde kent içi yol aydınlatmalarının önemi büyüktür.

Aydınlatma yapılmış yollarda araç sürücüleri kendilerini kaza risklerine karşı daha emniyetli hissetmekte, yayalar ise güvenli ve rahat hareket etmektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde sokak aydınlatması toplumsal hizmettir.

Düzce Belediyesi olarak huzurlu yaşam koşulları içinde, yaya ve araçların güvenliği, kolay ulaşım şartlarının oluşturulması amacıyla, özellikle bulvar ve caddelerde aydınlatma yapılmıştır. Sokaklarımızın gelişmiş ve şık gözükmesi için, en son teknoloji, en şık ve en kullanışlı sokak aydınlatma sistemlerini kullanmaktayız. Sokak aydınlatmasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu da, enerji tüketiminin en az maliyetle gerçekleştirilmesidir. Enerji tasarrufunun, lambaların gelişigüzel söndürülmesi ya da hiç tesisat yapılmaması ile değil, görüş koşullarını sağlayan ve en az bakım gerektiren minimum maliyetli tesisatlarla gerçekleştirilebileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

Belediyemiz tarafından Düzce Merkez Atatürk Bulvarı ve İstanbul Caddesi’nde dekoratif LED aydınlatmaları ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde açık ihale usulü ile yapılmıştır. Dekoratif LED aydınlatmaların yüklenici tarafından işe başlama tarihi 12.06.2017 olup işin bitiş tarihi 25.07.2017’dir.

Söz konusu aydınlatmaların belediyemiz tarafından aboneliğinin alınış tarihi 08.09.2017’dir. Abonelik öncesi tüketim yerel dağıtım şirketi SEDAŞ tarafından sağlanmış ve enerji tüketiminin parasal tutarı 2.750 TL’dir.