HABERLER
26-10-2017 23:59

ÖZEL SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

ÖZEL SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bedensel engelli Buse Bozoğlu için özel tasarım bir eğitim sandalyesi hediye etti.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bedensel engelli Buse Bozoğlu için özel tasarım bir eğitim sandalyesi hediye etti.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Yeşildüzce Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerinden CP (Cerebral Palsy) hastası Buse Bozoğlu için özel bir eğitim sandalyesi hazırlattı. Okul hayatında zorluk yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle derslere katılmakta güçlük çeken Bozoğlu’na özel olarak hazırlanan sandalye Düzce Belediye Meclis Üyesi ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Kılıç tarafından bizzat hediye edildi. Ailesi ve küçük kızın sevinçle karşıladığı özel eğitim sandalyesi hakkında konuşan Asuk “sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığımız çalışmalarımız kapsamında küçük kızımızın çok sevdiği okuluna sorunsuz şekilde devam etmesi için ona özel bir sandalye yaptırdık. Bedensel engelli ve dezavantajlı bireylerimiz, özellikle öğrencilerimiz için bu gibi projelerimize her zaman devam edeceğiz” dedi.

CP (Cerebral Palsy) Nedir?

Cerebral Palsy (CP), duruşu ve hareketleri etkileyen bir fiziksel engellilik durumudur. Doğum öncesi, sırası ve bebeğin 3 yaşa kadar olan yaşamında, beyin/beyinciğin bir bölümünün hasar alması sonucu meydana gelir.

Tüm dünyada çocuklukta en yaygın görülen fiziksel engellilik halidir.Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında açıkladığı rakamlara göre dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li insan olduğu bilinmektedir.