HABERLER
01-11-2017 23:59

“DÜZCE’NİN ÖNCELİKLERİ ÇALIŞMA PRENSİBİMİZİ OLUŞTURUYOR”

“DÜZCE’NİN ÖNCELİKLERİ ÇALIŞMA PRENSİBİMİZİ OLUŞTURUYOR”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu oldu.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından Merkez TV kanalında yayınlanan Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu "Yerel Yönetimler Konuşuyor" programına katıldı. Düzce için planlanan çalışmalar, siyasi yaşamı ve gelişen süreç hakkında konuşan Başkan Ay, 2004 yılında AK Parti’den meclis üyesi seçilmesi ile siyasi hayatının başladığını belirtti.

Belediye başkanlığı görevine getirilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ay “ikinci kez belediye meclis üyeliği görevimi yürütürken belediye başkanımız Sayın Mehmet Keleş’in istifa etmesi üzerine meclis üyesi arkadaşlar arasından yeni bir başkan seçilmesi gerekiyordu. Böylece ismimiz ön plana çıkmaya başladı. Meclisin takdiri ile 6 Ekim’de yapılan seçimle bu makama geldik. Meclis üyesi arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarıma beni seçtikleri için de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkanlık sorumluluğu ağır olan bir görev ve makam ancak uzun zamandır meclis üyeliği yapmam nedeniyle belediye bürokrasisini biliyoruz ve buradaki tecrübelerimizden yararlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi bünyesinde ortaya çıkan yeni yapılanma hakkında bilgi veren Başkan Ay “başkan yardımcıları ile bazı müdürlüklerimizi yeniden düzenledik. Şimdilik işleri yoluna koyduk ve kontrolü ele aldık. İki tane daha başkan yardımcısı atama şansımız var ancak şu anda yaptığımız düzenlemenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Hiç vakit kaybetmeden işlerin devam etmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Belediyenin devam eden projelerini aksatmadan devam ettirmek için çabalıyoruz. Mesela Melen Su Park’da çalışmalar devam ediyor, hatta daha da genişleterek orayı tamamlayacağız. Birinci etap tamamlanacak ancak şu anda ikinci etabı durdurduk. Önce birinci etabı bitirmemiz lazım. Mevcut yürüyüş köprüsü altından geçen suyu 2,5 metre yüksekliğe kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Oraya renk katacak bir alan olacak. Kurugöl için yine hazırlanmış bir proje var ona da devam edeceğiz. Asar Suyu Deresi için hazırlanan projeyi revize etmek istiyoruz, onun da çalışmaları başlayacak. Bütün projelerimizi sekteye uğratmadan devam ettireceğiz, inşallah. Bu konularda önemli olan Düzcemiz’in öncelikleridir” dedi.

“İstanbul Caddesi’nde Kimse Mağdur Olmayacak”

İstanbul Caddesi’nin trafiğe açılması tartışması hakkında konuşan Başkan Ay “anket çalışmamızda esnaf ve vatandaşların yüzde 65’i trafiğe açılmasın diyor. Bunu il trafik komisyonu toplantımızda görüşeceğiz. Esnafımızın da taleplerini gözetmek zorundayız. Tahmin ediyorum gece saatlerinde burada araç trafiği serbest olacak. Amacımız her iki tarafı da memnun etmek ve Düzce’ye yakışan neyse onu hayata geçirmektir. Öte yandan tramvay yolunun uzamasına ilişkin gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bunu düşünüyoruz ve bir ucunun otogara bir ucunun da hastaneye varmasını tabii ki biz de istiyoruz ancak önce vatandaşımız bir tanışsın, denesin bakalım sonra değerlendirmesini yapacağız. Tabii ki bu hat uzarsa burada bir ekonomi de kazandıracağız. Ulaşım konusunda çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Tahmin ediyorum bir ay içinde deneme sürüşleri başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Düzce Genelinde Temizlik Başlattık”

Düzce genelinde çevre düzeninin sağlanması konusuna dikkat çeken Başkan Ay şunları söyledi: “Film platosunun alanı ortaya çıkan çirkin görüntüyü ortadan kaldırıyoruz ve orada güzel bir park yapacağız. Ayrıca Küçük Melen’den Soğancı’ya kadar yol kenarında detaylı bir çalışmamız var. Hurdaları bakımsız yapıları ortadan kaldıracağız. Şehir girişinde kötü görüntüye asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca kötü görünen binaların da boyasını dış cephe kaplamalarını yeniden düzenleyeceğiz. Düzce’nin dört bir tarafında kötü görüntüye asla müsaade etme durumumuz yok.”

AsaR Suyu Deresi projesini revize ederek dönem bitmeden hayata geçirmek istediğini söyleyen Başkan Dursun Ay: “ Asar Suyu Deresi için hazırlanan proje kapsamında inceleme yaptık ve ufak tefek değişikliklerle uygulamak istiyoruz. İnşallah bize nasip olur. Bir de Devlet Su İşleri’nin (DSİ) bir projesi var. çalışmalarımızın büyük ağırlığını buraya vermeyi düşünüyoruz. Bunu da buradan söylemek istiyorum. Belli yerlerde suyu şişirerek dinlenme alanları ve ışıklandırma çalışmaları ile bir yaşam alanı ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi.

“Turizm Konusuna Daha Çok Ağırlık Vermeliyiz”

Turizm yatırımlarına büyük önem verdiğini söyleyen Başkan Dursun Ay Düzce’de sanayileşmenin artık yeterli seviyeye ulaştığına inandığını belirterek “Düzcemiz’de artık organize sanayi bölgesi kuruldu. Sanayiye daha fazla yönelmeye ihtiyaç yok. Ben artık biraz da turizmin gelişmesini diliyorum. Çünkü burada potansiyel var ve değerlendirilmeyi bekliyor. Mesela Kurugöl şu an Düzce Belediyesi bünyesine alındı. Bununla ilgili proje hazırlanacak ve işletilecek. Samandere de var orada da biliyorsunuz bir turistik tesis işletmemiz var. efteni kaplıcalarını da gezdim ve durumunu gördüm. Orayı da kesinlikle devralmamız lazım ve ilimize kazandırmamız lazım. Bakanımızla da görüştük ve kendisi de ilgilendiğini söyledi. Burayı halkımızın hizmetine en kısa sürede sunacağız” ifadelerini kullandı.