HABERLER
13-11-2017 23:59

“AFETLERE KARŞI HAZIRIZ”

“AFETLERE KARŞI HAZIRIZ”

12 Kasım Düzce depreminin 18’inci yıl dönümü için bir dizi etkinlik düzenlendi.

12 Kasım Düzce depreminin 18’inci yıl dönümü için bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzce Belediyesi önünde kurulan stantlarda vatandaşlar için doğal afetlere karşı bilinç oluşturulması amaçlandı.

18 yıl önce Düzce’de yaşanan 12 Kasım depreminin yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD, Düzce Üniversitesi, UMKE, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Kızılay, Düzce Arama Kurtarma Derneği, Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneği (UKSAR Düzce), Düzce Safari Off-Road Kulübü, Düzce Otomobil Sporları ve Off-Road Derneği, Düzce Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği tarafından hazırlanan stantlar gün boyunca vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Stant görevlileri hem olası afetlerdeki çalışmalar hem de alınması gereken önlemler konusunda ziyaretçileri bilgilendirdi.

Programa Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay katılarak stantları gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ay stantlara ilişkin yaptığı açıklamada doğal afetlere karşı bilinçlenmenin önemine vurgu yaparak “bugün bütün ekip burada. Halkımızı bilinçlendirmek için hem belediyemiz, hem AFAD hem gönüllü ekipler hep birlikte toplandık. İyi bir organize olundu. Biz belediye olarak bu işin öncülüğünü yapıyoruz. 710 kişinin vefat ettiği bu deprem sonrası ders çıkararak bir sonraki olacak depremler için hazırlıklı olmalıyız. O yüzden çalışıyoruz. Ekiplerimiz koordinasyonlu bir şekilde haberleşiyorlar, bir araya geliyorlar. Bugün de burada bir aradayız. Bizler de belediye olarak depreme dayanıklı binalar yapıyoruz. Denetimlerimiz sürüyor. Bundan sonraki depremlere karşı hazırlığımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Burada da gördüğünüz gibi araçlarımız çok yönlü araçlar. Olaylara karşı, kurtarmaya karşı kamera sistemleri, kurtarma aletleri hepsini inceledik. Hepsi dünya standartlarında aletlerimiz. Artık depremden kazmayla kürekle değil de tamamen profesyonel kurtarma ekiplerimiz var.  Şu anda Düzce ve herhangi bir yerde deprem olsa bizim ekiplerimiz hazır. Onları inceledik” dedi.

Aynı gün 12 Kasım depreminin meydana geldiği saatte sirenlerin çalması ile birlikte depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Mevlid-i Şerif okunması ve helva dağıtımı yapılmasının ardından program sona erdi.