HABERLER
15-11-2017 23:59

MOOVİT İLE ULAŞIM ÇOK KOLAY

MOOVİT İLE ULAŞIM ÇOK KOLAY

Düzce Belediyesi akıllı ulaşım sistemi uygulaması ‘Moovit’ ile şehir içi toplu ulaşım sisteminde verimi en üst seviyeye çıkardı.

Düzce Belediyesi akıllı ulaşım sistemi uygulaması ‘Moovit’ ile şehir içi toplu ulaşım sisteminde verimi en üst seviyeye çıkardı.

Düzce Belediyesi toplu ulaşım sisteminde uygulanan akıllı telefon ve tablet uygulaması ‘Moovit’ ile günlük ulaşım sistemini vatandaşların takip etmesini sağlıyor. Sistem sayesinde toplu taşıma araçlarının güzergahlarını bilmeyenler için harita üzerinde istasyon bilgileri gösterilerek kullanıcıların diledikleri ulaşım hattını aramalarına, gidecekleri yöne alternatif yolları görerek yolculuk planlaması yapmalarına, navigasyon özelliği sayesinde yürürken bile harita üzerinde kolayca yollarını bulmalarına, gerçek zamanlı olarak sık kullanılan hatlarla ilgili bilgi, sefer ve tarife bilgilerine ulaşmalarına imkan tanınıyor. Ulaşımda büyük ölçüde kolaylık sağlayan sistem otobüsleri kombine ediyor, toplu taşıma rotasını oluşturuyor. Düzce Belediyesi toplu taşıma araçlarının hareket yeri, güzergahı ve saatleri gibi detay bilgilerini de barındıran akıllı uygulama sayesinde vatandaşlar, şehir içi ulaşımda zaman kaybı yaşamadan seyahat edebiliyor. Özellikle şehir dışından gelen öğrencilerin güzergahlar hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlayan uygulama ile şehir içi ulaşım sisteminde verimlilik en üst seviyeye çıkarıldı. İnternet bağlantısı sayesinde anlık bilgilere ulaşılabilen uygulama akıllı telefon ve tabletlerin uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.