HABERLER
04-12-2017 23:59

SORUNLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK

SORUNLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Küçük Sanayi Sistesi’nde esnaflarla bir araya geldi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Küçük Sanayi Sistesi’nde esnaflarla bir araya geldi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Küçük Sanayi Sistesi’nde incelemelerde bulundu. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan ve esnaflarla bir araya gelen Vali Dağlı ve Başkan Ay sanayi sitesinde yapılacak dönüşüm ve taleplerin değerlendirilmesine en kısa sürede başlanacağına dikkat çekti. Sanayi esnafıyla birlikte site içinde gezen heyet dükkanları tek tek inceledi.

Siteye yapılan gezi hakkında konulan Düzce Valisi Zülkif Dağlı açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Geçen hafta bildiğiniz gibi sanayi sitemizin dönüşümünü nasıl hızlandırabilir şeklinde bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda da sanayi esnafımızın son durumunu bir görelim konuşalım, belediyemiz neler yapabilir, kooperatifimiz neler yapabilir, biz bu işin neresinde olabiliriz diye bu yeri görme talebimiz olmuştu. Bugün de burada görüyoruz. Yapılan var, yapılacak olanlar, iyileştirilecek olanlar var. Burada belediyemiz önemli aktördür. Buradaki atıl durumu ortadan kaldırmak durumundayız. Burası biliyorsunuz Sayın Bakanımızın projesi ve 10 ilden birisi olarak pilot bölge seçildik. Düzce olarak bunu en kısa zamanda yapmak durumundayız. Belediyemiz, kooperatifimiz, bizim de mili emlak müdürlüğümüz, çevre müdürlüğümüz ve bilim sanayi müdürlüğümüz de elini taşın altına koydu. Ne gerekiyorsa yapılacak. İnşallah bu sanayi esnafımız gelecek yıl rahata erecek. Pırıl pırıl bir sanayi sitesi ortaya çıkacak. Sadece belediyeden, sadece devletten beklersek olmaz. Esnafımızın da gerekli sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor.”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da sanayi sitesinde yapılan inceleme gezisi hakkında konuşarak “Sayın valimizin de belirttiği gibi biz bu konuda defalarca toplantı yaptık. Kooperatif yönetimimiz bizi ziyaret ettiklerinde buranın durumunu bize bildirdiler. Ankara’da bakanımızla bu konuyu görüştük. Eski sanayi alanını da kaldırıp buraya taşıyacağız ancak önce talepler var, baktık duruma buranın gerçekten hızlı bir şekilde el atılıp düzeltilmesi gerekiyor. Bütün sanayicilerimizi burada toplayacağız” ifadelerini kullandı.