HABERLER
15-12-2017 23:59

“PARK ETME FARK ET”

“PARK ETME FARK ET”

Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte “Park Etme Fark Et Projesi”ni başlattı.

Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte “Park Etme Fark Et Projesi”ni başlattı.

Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği desteğiyle hazırlanan “Park Etme Fark Et” projesi ile hatalı araç parkı yapan sürücüler için farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Düzce Belediyesi önünde buluşan öğrenciler Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte şehir merkezinin belli noktalarında kaldırım ve engelli rampaları başta olmak üzere hatalı park yapan sürücülerin araçlarına broşür bıraktı. Proje hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Kübra Turan açıklamasında asıl engelin düşüncesiz davranışlar olduğunu belirterek “bu etkinlik insanları bilinçlendirmek amacıyla yapılan bir etkinlik. Düzce Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk ve dayanışma amaçlı yapmış olduğu bir etkinlik. Etkinliğin amacı kaldırımlara park eden, yaya geçidine park eden, engelli rampalarına park eden insanları bilinçlendirmek. Asıl amacımız da zaten insanların haklarını ihlal edenleri bilgilendirmek. İnşallah bir faydamız olmuştur. Buna yönelik birden fazla etkinlik yaptık. Bu sadece bir tanesi. Engelli vatandaşlar bu yüzden çok problem yaşıyor. Zaten biz engelli insanlarla görüştükten sonra böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Örneğin görme engelli bir birey park edilen aracı görmüyor, arabaya çarpabiliyor. Bazen direkler olmuş olabiliyor engelli rampasında araba olmuş olabiliyor veya bayanlar için bebek arabalarını geçirmek zor olabiliyor asıl engel maalesef biziz” ifadelerini kullandı.